İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Dünyanın en zenginlerinden: Türk kahvaltısı

yazar Haber Merkezi

Peynirinden zeytinine, reçelinden tereyağına, balından kaymağına, salamından sucuğuna, menemeninden omletine… Çeşitleri saymakla bitmeyen Türk kahvaltısının dünyanın en zengin ilk 3 kahvaltısı içerisinde olduğunu biliyor muydunuz? Kahvaltı çeşitlerinin lezzetli oluşunun yanı sıra, güne enerjik ve mutlu başlayabilmek adına da ihtiyacımız olan her şeye sahiptir. Protein, kalsiyum, karbonhidrat, şeker, vitamin ve mineraller bakımından zengin olan kahvaltı çeşitleri ile güne başlamak; tam da ihtiyacımız olan besin değerlerini bize sağlar.

Tüm faydaları yanı sıra, bir zorunluluk olmaktan çok daha fazlasıdır kahvaltı. Uyanınca ilk iş olarak sıcacık demlenen çayın kokusu ile çıtır çıtır ekmek ve simit eşliğinde her bir lokması ayrı keyif veren kahvaltılıklarla sofralar donatılır. Tulum, ezine, çeçil, lor, dil, çökelek, kaşar… Sayısız peynir çeşitlerinden her damak tadına uygun tuzlu, az tuzlu veya tuzsuz seçenekler yer alır sofralarda. Siyah, yeşil, içi bademli, kırmızı biberli, çekirdeksiz… Zeytin çeşitleri de yurdumuzun en güzel mahsüllerinden toplanarak servis edilir. Kaymağın en güzeli, tereyağın en lezzetlisi ile mevsim reçelleri ve bal buluşur. Soğuk sıkım tahin ve pekmez ile lezzetin doruklarına çıkılır. Salam, sosis, sucuk; ister yumurta ile tüketilir, ister böreğin ister simitin içerisinde…  Domates, salatalık, biber ve yeşillikler de yendiğinde tam bir ziyafet olur. Her zaman böyle sofralar olmasa da olur deriz. Kaşarlı bir tost, karışık bir omlet veya sadece simit ve çay… Hepsinin yeri ayrıdır.

türk kahvaltısı kahvaltı mekanları

Güne nasıl başlamak isterseniz, Türkiye’nin en güzel yerlerinde birbirinden güzel kahvaltı mekanları sizi bekler. Serpme kahvaltısından açık büfeye, poğaça börekten dünya lezzetlerine varıncaya kadar pek çok seçenek kahvaltı mekanlarında yer alır. Bahçe içinde, deniz kenarında, güzel bir otelde, orman içerisinde, şehrin en işlek caddelerinde ya da bir alışveriş merkezinde; kısacası canınızın olmak istediği yerde damak tadınıza uygun bir kahvaltı mekanı bulmanız mümkün. “Peki bu mekanlara nasıl ulaşacağım?” diye sorduğunuzu duyuyor gibiyiz; www.nereyegidilmeli.com web sitesini ziyaret edebilir ve en lezzetli kahvaltı mekanlarına bir tık ile ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler