İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

EMITT 22. kez kapılarını açtı

yazar Reha Kadak

ITE Turkey tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Kültür A.Ş. ve THY’nin kurumsal sponsorluğunda, TÜROFED ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) iş birliğiyle düzenlenen 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Fuarın açılışında, katkılarından dolayı İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Kemal Kaptaner’e plaket taktim edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye’nin 2017’de turizmde çok ciddi bir geri dönüş yaptığını, bu geri dönüşle Türkiye’nin, çok ciddi bir turizm ülkesi olduğunu ispat ettiğini söyledi.

Ayık, söz konusu geri dönüşte çok ciddi etkenlerin bulunduğunu ifade ederek, sektörün dinamizminin geri dönüşe çok ciddi katkı sağladığını vurguladı.

Turizm sektörünün 2018 yılında da çok önemli işlere imza atmaya devam edeceğini belirten Ayık, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önderliğinde mevcut pazarları büyütmeye, gelişmekte olan pazarlarımızı da büyütmeye ve onları geliştirmeye sektör olarak devam edeceğiz. Turizm sektörü olarak, 2018 sonunda mutlaka çift haneli büyümeyi ülkemize yaşatmak istiyoruz. Bu bizim ülkemize olan borcumuz ve en önemli görevlerimizden biri.” diye konuştu.

Emitt

EMITT’in başarısının Türk turizm sektörünün başarısı olduğunu vurgulayan Ayık, sektör temsilcileri olarak fuara çok ciddi önem verdiklerini söyledi.

TTYD Başkanı Oya Narin de yaptığı konuşmada TTYD olarak, hem ülke turizmi hem de yatırımcıları daha büyük ölçeklere götürmek için çalıştıklarını ifade ederek, “Bu hedefler için EMITT’i önemli bir enstrüman olarak görüyor, EMITT’in marka değerini daha yukarılara taşımak için çabalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Narin, turizm sektörünün, dünya pastasından daha fazla pay alması içi çalışmalarını ve EMITT gibi modelleri artırmaları gerektiğini söyledi.

ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın ise fuar ile ilgili bilgi verdi.
Türkiye ve dünyanın dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren, bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden 1065 katılımcıyı ağırlayan EMITT, 28 Ocak’ta sona erecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2.Salon – B270 nolu standında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Fuarda İBB Kültür A.Ş., İstanbul Kitapçısı’nın prestij yayınlarını, Hediyem İstanbul’un özel tasarlanmış İstanbul temalı ürünlerini sergiliyor; Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni yabancı turizmcilere anlatıyor.

Emitt

İlgili Haberler