İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Final Yolunda

yazar Kadir Toprakkaya

Geçtiğimiz mayıs ayında Ekrem Memnun’la yolları ayırdıktan sonra Marina Maljkovic’le anlaşan ve sezona yeni bir yapılanma ile giren Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, EuroCup Women’daki yoluna yenilgisiz devam ediyor. 16 Şubat Perşembe günü Virtus Eirene Ragusa ile karşılaşacak olan sarı kırmızılı ekibin yeni hedefi, yenilmezlik serisini on maça çıkartmak.

Sırbistan Milli Takımı ile kariyerinde Avrupa şampiyonluğu bulunan Marina Maljkovic önderliğinde sezona dikkat çekici bir başlangıç yapan Sarayın Sultanları, ligdeki başarısını Avrupa’da da perçinlemeye ve daha önce bir kez müzesine götürdüğü EuroCup Women’da çeyrek final oynamaya artık çok yakın. Son olarak İtalya’nın Virtus Eirene Ragusa takımını deplasmanda 67-77 ile geçen sarı kırmızlılar, bu sonuçla rakibine EuroCup Women’da ilk yenilgisini yaşatmış ve rövanş maçı öncesi avantajı da cebine koymuştu.

9 Maçtır Bileği Bükülmüyor

EuroCup Women’da rakip potaya maç başına 79.3 sayı göndererek bu alanda lider olan Sarayın Sultanları’nın bileği 9 maçtır bükülmüyor. Yenilmezlik serisinin bir diğer ortağı ise İspanya’nın Spar Citylift Girona takımı (9/9).

Hedef Üçüncü Avrupa Kupası

Çeyrek finale adını yazdırmaya çok yaklaşan sarı kırmızılı camia, üçüncü Avrupa kupasını kazanma hedefine kilitlenmiş durumda. Daha önce 2008-2009 sezonunda EuroCup Women’ı, 2013-2014 sezonunda ise EuroLeague Women’ı kazanan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, bu sezonun da en etkili ekipleri arasında gösteriliyor.

Karşılaşma Tarihi 16 Şubat Perşembe

Virtus Eirene Ragusa eşleşmesinin rövanş karşılaşması, 16 Şubat Perşembe günü saat 20:00’de Abdi İpekçi Arena’da oynanacak. Takımımız mücadeleyi 9 sayı fark ile kaybetse dahi çeyrek finale adını yazdıracak.

İlgili Haberler