İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

HAÇİKO sokaktaki dostlarımızın yanındaydı

yazar Su Akça

Ömür Gedik ve binlerce gönüllü eşliğinde kurulan ve yoluna çok güzel işlerle devam eden HAÇİKO (Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği) 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde de can dostlarımızı yalnız bırakmadı.

İstanbul, Kuşadası, Bolu, Bursa, Malatya, Erzincan, Şırnak; Ankara, Erzurum Edirne… Birçok ilde birçok sokak hayvanının hayatına dokunmaya, mama ve sevgi ile hem bedenlerini hem ruhlarını doyurmaya devam ettiler.

İstanbul HAÇİKO saha sorumlusu Ceyhun Güven: “onları sevdiğimiz kadar yaşam haklarına da saygı duyuyoruz. Lütfen satın almayın sahiplenin. Kapı önlerine bir kap su bir kap mama bırakmayı ihmal etmeyin” diye çağrıda bulundu.

Barınaklarda sahiplenilmeyi ve sıcak, sevgi dolu aile ortamına ihtiyacı olan o kadar çok patili dostlarımız var ki lütfen sizler de satın almak yerine zor şartlarda yaşamaya çalışan dostlarımıza yuva olun. Onların dili yok. Bizlere emanetler. Etrafınızda sokaktaki dostlarımıza karşı kötü davranan kişileri gördüğünüz zaman müdahale edin ya da en azından yetkililere haber verin. Mal değil ‘can’ hepsi.

Yakın zamanda hayvan haklarını korumayı esas alan yasanın çıkması temennisi ile…

HAÇİKO Derneği’ne sizler de katılabilir, hayvan dostlarımıza yardımcı olabilirsiniz. HAÇİKO Derneği’nin sosyal medya hesaplarına ulaşım için:

Instagram: hacikodernegi

Facebook: hacikodernek

Twitter: hacikodernek

https://haciko.org.tr/

İlgili Haberler