İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İBB’den Engelli Gözüyle İstanbul Fotoğraf Sergisi

yazar Reha Kadak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, engelli ve ailelerini her alanda desteklediği gibi kültür-sanat hayatında da yalnız bırakmıyor. İBB, yetenekli engelli fotoğraf severler için düzenlemiş olduğu Fotoğraf Atölyesi eğitimini, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tertip ettiği “Engelli Gözüyle İstanbul Fotoğraf Sergisi” ile taçlandırdı. 3 Aralık tarihinde düzenlenen açılış törenine, IBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek de iştirak etti.

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit; sanatın insanı insana, toplumları toplumlara yaklaştıran evrensel bir dil olduğuna vurgu yaparak, engelli ile toplum arasında sanatla bir köprü kurmaya çalıştıklarını ifade etti. Sanat eğitimlerine çok önem verdiklerini dile getiren Macit, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çağdaş eğitim araç ve gereçleriyle donattığımız ve özel eğitim koşullarını sağladığımız sanat sınıflarımızda engelli bireyler, aldıkları eğitimler ile zihin ve gönül potansiyellerini fark ediyor, kendi yeteneklerini keşfediyorlar. Engelli kardeşlerimizin her bir kazanımı hepimizin kazanımıdır, toplumumuzun kazanımıdır. Engelli bireylerin ve ailelerinin bireysel ve sosyal yeterliliklerinin artması, kişisel donanımlarının zenginleştirilmesi amacıyla günümüze kadar 6 milyon 210 bin 617 seans eğitim desteği sağladık. Eğitim hizmetlerimiz artarak, çeşitlenerek devam ediyor.”

İBB
SERTİFİKA TAKDİM EDİLDİ, ÇİÇEK VERİLDİ…

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, konuşma sonrasında İSEM Fotoğraf Atölyesi’nden eğitim alan engelli öğrencilere ayrı ayrı sertifikalarını takdim etti. Ayrıca başarılarından dolayı her bir öğrenciye çiçek verdi. Açılış töreni sonrasında Nihat Macit, 70 koleksiyonluk sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi, fotoğrafları çeken öğrencilerden ve İSEM Fotoğraf Atölyesi eğitmenlerinden bilgi aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü, engelli bireylerin sahip olduğu zihin ve gönül potansiyelini açığa çıkarmak ve engelli bireylerin üretkenliklerini arttırmak amacıyla sosyal yaşamı her alanda destekleyen geniş yelpazede eğitimler sunuyor. Beş ay boyunca süren eğitime seçilen yetenekli 12 engelli bireyin atölye çalışmaları sırasında profesyonel sanat eğitmenlerinden almış oldukları eğitim ve yapmış oldukları çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İstanbul’un önde gelen kültür merkezlerinde sergilenecek.

12 ENGELLİ BİREYDEN 11 BİN 750 ADET ÇEKİM…

Eğitimleri başarıyla tamamlayan yetenekli engelli bireyler, kendi objektiflerinden görüntüledikleri İstanbul’u 70 koleksiyonluk bir çalışma ile sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Engelli fotoğrafçılar tarafından 11 bin 750 adet çekimle tamamlanan İSEM Fotoğraf Atölyesi’nde sergilemeye değer 70 fotoğraf, alana özel çalışma yapan fotoğraf sanatçıları tarafından titizlikle değerlendirildi. “Engelli Gözüyle İstanbul Fotoğraf Sergisi”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser ve Sergi Salonu’nda 25 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

IBB

İlgili Haberler