İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İSKİ’den Ömerli Barajı açıklaması

yazar Haber Merkezi

Anadolu Yakası’nda, Pendik çevresinde bazı atıksuların Ömerli Barajına karıştığına dair çıkan haberler üzerine İSKİ’den bir açıklama geldi. 

Yapılan açıklamada şöyle denildi: Bir süredir bazı basın yayın organlarında Pendik’te yer alan 2 mahallede atıksuların Ömerli Barajı’na bağlanan bir dereye verildiğine dair haberler yer almaktadır.Söz konusu bölgedeki evlerin, kendi foseptikleri bulunmakta ve buraların çekimi İdaremizce düzenli olarak yapılmaktadır. Atıksuların Ömerli Barajı’na bağlanan bir dereye verilmesi söz konusu değildir.

Kurumumuz, bölgedeki foseptik problemini ortadan kaldırmak için çalışmalara başlamış ve atıksu hatlarının imalatını tamamlamıştır. Hatların bağlanacağı foseptikte ise çalışmalar devam etmekte olup, inşaat en kısa sürede tamamlanacaktır. Öte yandan İstanbul’da suyun kalitesi, online izleme uygulamalarıyla takip edilmekte, kaynağından musluklara kadar farklı noktalardan periyodik olarak alınan numuneler, akredite olan laboratuvarlarımızda sürekli test edilmektedir. İstanbul’un içmesuyu içilebilir kalitededir.

İlgili Haberler