İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Çocuk Maratonu Dünya Rekoruna Sahne Oldu

yazar Kadir Toprakkaya

İstanbul Çocuk Maratonu 22 Eylül Pazar günü Maltepe Sahil Orhangazi Şehir Parkı’nda binlerce küçük koşucuyla yeni bir rekora imza attı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından bu yıl 5.si düzenlenen İstanbul Çocuk Maratonu 22 Eylül Pazar günü Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda binlerce çocuğu ağırladı. Etkinlik bu yıl 10.862 çocuğa ulaşarak bir kez daha rekor kırdı. Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti’nce tescil edilen ‘En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru’ kırılan etkinlikte çocuklar ‘Hoşgeldin Şampiyon’ ve ‘Katılmak Kazanmaktır’ sloganları ile karşılandı.

0-15 yaş arası çocukların aileleri ile katıldığı etkinlikte tüm çocuklar şampiyon oldu. Maraton bilinci ve spor kültürünü aşılamak amacıyla düzenlenen koşularda, katılan her çocuğa şampiyonluk madalyası ve sertifikası verildi. Farklı yaş grupları için 300 ile 1500 metre mesafelerde değişen koşular düzenlenirken, Down Sendromlu çocuklara özel düzenlenen koşu da organizasyona renk kattı.

Geçtiğimiz yıl ilk defa ‘En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru’ kıran etkinlik, 2017 yılında ise ACE of M.I.C.E. tarafından ‘Yılın En İyi Çocuk Etkinliği’ seçilmişti.

Festival havasında geçen İstanbul Çocuk Maratonu, koşu parkurlarının yanı sıra eğlenceli aktiviteler, sahne gösterileri, oyun alanları ve konserlerle binlerce küçük koşucu ve ailesine unutulmaz bir gün yaşattı.

İlgili Haberler