İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Judith Malika Liberman ile Boğaziçi Üniversitesi’nde “Masallı Söyleşi”

yazar Deniz İhsan Taşdelen

Çok ses getiren Masal Terapi kitabının yazarı Judith Malika Liberman, hep kitap’tan çıkan yeni kitabı Masallarla Yola Çık’ta hayalbazlar, oyunbazlar ve yolcular için yeni bir serüven sunuyor. Masalların iç sesimiz ile ve birlikte yaşadığımız insanlarla bağlantı kurmamıza yardım ettiğine, dünyayı değiştirmek adına ilham verdiğine inanan masal anlatıcısı, eğitmeni ve sanat terapisti Judith Malika Liberman, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştireceği interaktif Masallı Söyleşi’de masal anlatmanın tarihine, sözlü ve yazılı anlatımın birbiriyle ortak ve birbirinden ayrılan noktalarına, masalların bize günlük hayatımızda nasıl yol gösterebileceğine değinecek.

Üniversitenin güvenlik önlemleri nedeniyle, söyleşiye katılmak isteyenlerin kampüse alınabilmeleri için önceden rezervasyon yaptırması gerekiyor. Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Kulübü işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe rezervasyon yaptırmak için bued.etkinlik@gmail.com adresine mail gönderilebilir. “Masallı Söyleşi” başlıklı etkinlik, 14 Kasım 2017 Salı günü saat 17.15’te, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te bulunan Kriton Curi Salonu’nda gerçekleşecek. Söyleşinin ardından Judith Malika Liberman, okurları için kitaplarını da imzalayacak.

JUDITH MALIKA LIBERMAN HAKKINDA…

Judith Malika Liberman; masal anlatıcısı, eğitmeni ve sanat terapistidir. 1978’de Paris’te doğan Liberman, günlerin ateş başında masallar anlatılarak sona erdiği bir komünde büyüdü. 14 yaşında masal anlatıcısı olmak için ilk workshop’una katıldı ve topluluklara masal anlatmaya başladı. Paris Konservatuarı’nda Giles Bizouernes yönetiminde profesyonel masal anlatıcılığı eğitimi aldı, Vendome CLIO’da sözlü anlatım eğitimlerine katıldı. Pomona College’da tiyatro okuyarak, Paris’te iki tiyatronun kurucuları arasında bulundu. Pek çok uluslararası festivale katılan Liberman; sahnede, kitapçılarda, okullarda, kütüphanelerde, parklarda ve galerilerde masal anlattı.

Üniversiteler ve UNESCO ile işbirliği içinde Türkiye’de masal anlatıcılığının yeniden canlanmasına katkıda bulunan Liberman, İstanbul’da düzenli olarak masal anlatma geceleri düzenlemekte, masal anlatıcısı olmak isteyenler için eğitimler vermektedir. “Bir Varmış Bir Yokmuş” filminin senaryo danışmanlığını da Judit Malika yapan Liberman, NTV’de haftalık yayınlanan “Masal Bu Ya” programını hazırlamaktadır. 2015 yılında yayımlanan Masal Terapi adlı kitabı büyük ilgi gören ve on binlerce okura ulaşan Liberman, masalların iç sesimiz ile ve birlikte yaşadığımız insanlarla bağlantı kurmamıza yardım ettiğine, dünyayı değiştirmek adına ilham verdiğine inanmaktadır.

Judith Malika Liberman

İlgili Haberler