İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kasım Ayının İlk Perdesi Madama Butterfly ile Açılıyor

yazar Kadir Toprakkaya

Dünya ile eş zamanlı olarak Akmerkez CinemaPink’te İstanbullu sanatseverlerle buluşan New York Metropolitan Opera’nın kasım ayı programı belli oldu. Kasımın ilk perdesi 20. yüzyılın başlarında Japonya’da geçen Giacomo Puccini’nin ölümsüz eseri Madama Butterfly ile açılacak. Madam Butterfly’in aşkını konu alan opera, 9 Kasım Cumartesi gecesi saat 20:55’te operaseverlerle buluşacak. Philip Glass’ın portre üçlemesinin sonuncusu olan Akhnaten ise 23 Kasım Cumartesi gecesi 20:55’te sahnelenecek.

İstanbullu sanatseverler, New York Metropolitan Opera’nın eşsiz eserlerini  Akmerkez CinemaPink’te kasım ayında da canlı yayınla izlemeye devam ediyor. Amerikalı yazar Luther Long’un aynı adlı kısa öyküsünden operaya uyarlanan, Giacomo Puccini’nin ‘Madama Butterfly’ operası 9 Kasım Cumartesi gecesi dünyayla eş zamanlı olarak saat 20:55’te operaseverlerle buluşacak. Giacomo Puccini’nin uzakdoğu ezgileriyle bezediği ölümsüz eseri, Japonya’nın Nagazaki kentinde geçiyor. Hikaye, Amerikalı Subay Pinkerton’un, Nagazaki’de Geyşa tellallığı yapan Goro’nun teklifiyle Madam Butterfly ile tanışmasıyla  başlıyor. Madam Butterfly’in aşkı uğrana yaptıklarını ve Pinkerton’un, Madam Butterfly’in aşkına ihanetini anlatan operanın biletleri 100 TL’den satışta.

Kasım ayının ikinci operası ise Amerikalı besteci Philip Glass’ın, farklı disiplinlerden birçok sanatçının ilgisini çeken Mısır Firavunu Akhneten’in hüküm sürdüğü Amarna dönemini konu olan “portre” üçlemesinin sonuncu operası ‘Akhnaten’ olacak. Üç perdeden oluşan Akhnaten, 23 Kasım Cumartesi gecesi 20.55’te sahnelenecek. Yeni bir dine mensup olan Mısırlı firavunun yaşamını keşfetmek için yazılmış büyüleyici eserin biletleri 100 TL’den satışta.

Madama Butterfly

Madama Butterfly – Opera / 9 Kasım Cumartesi / 20:55/ 100 TL

Akhnaten – Opera / 23 Kasım Cumartesi / 20:55/ 100 TL

Nasıl ulaşırım;

Akmerkez CinemaPink, Nispetiye Cad. 34337 Etiler, İstanbul

(0 212) 282 05 05 – info@cinemapink.com

İlgili Haberler