İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

LGS ve YKS’te kurs desteğiyle başarı oranı yüzde 100’lere yakın!

yazar Kadir Toprakkaya

Cumhuriyetimizin 100. yılını karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde, eğitimin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Sağlıklı ve üstün bir toplum olabilmenin yolunun iyi eğitimden geçtiğini, hatta bunun olmazsa olmaz olduğunu düşündüğümüzde, bu konuya gereken önemi ve dikkati veriyor muyuz?

Bütün araştırmalar gösteriyor ki, okul tercihiyle birlikte alınan kurs desteği ile başarı oranının yüzde 100’lere yakın olması, dikkatleri kurs merkezlerine çevirmek gerektiğini gösterdi bizlere. Bu durumu anlamak için bölgemizde bulunan eğitim kurumlarından birine müracaat ettik. Lise ve üniversite hazırlık gruplarındaki öğrencilere hitap eden; kaliteli, yenilikçi ve çağdaş eğitim ilkesiyle öğrencilerini adım adım başarılı bir geleceğe taşıyor olması ile bilinen MİL Akademi Kurs Merkezleri’ni ziyaret ettik. Ataşehir’de bulunan kurs merkezinde görüştüğümüz MİL Akademi Kurumsal İletişim Müdürü Songül Güneser, merkezlerinin kurulduğu 2007 yılından bu yana her öğrencisine birey olarak yaklaşan ve ona en uygun eğitim metodunu uygulayan bir kurum olduklarının altını çizdi.

AKADEMİK SÜREÇTE SONUÇ: BAŞARI

MİL Akademi olarak Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden mezun öğretmenleri kadrosunda bulundurduklarını, merkezi sınavlara yaklaşımı, ölçme-değerlendirme alanındaki uzmanlığı ve danışman öğretmen-rehberlik birimi iş birliğiyle öğrencilere tam destek olarak akademik süreçlerini başarı ile sonuçlandırdıklarını dile getiren Güneser; “Derslerde her öğrencinin bireysel gelişim modeliyle farklı ve güçlü yönlerini geliştirerek, onların var olan potansiyelini en iyi şekilde açığa çıkartmaları için teşvik ediyoruz” dedi.

MİL Akademi

FARKLI VE YENİLİKÇİ ANLAYIŞ…

Songül Güneser, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca geliştirilmiş test formatlarının yanı sıra öğrencilerin düzeyinin birebir takibi ile kişisel gelişimleri de anlık olarak takip ediliyor. MİL Akademi’nin en büyük farkı, uzman mentörleri ile öğrenci-veli-okul üçgenini yönetebilme yeteneği, bilimsel verileri analiz ederek öğrencinin gelişimini doğru teşhis edebilmesi ve tamamen empati üzerine kurulu bakış açısıyla, genç dönemlerinde öğrencinin psiko-sosyal dönemini anlayarak hareket edebilmesidir.”

SINAV KAYGISI İLE BAŞA ÇIKIN

Akademik başarının sınava yansıyabilmesinin önündeki en büyük engelin sınav kaygısı olduğuna da değinen Güneser; “Başarı yolunda doğru motivasyon çok önemli. MİL Akademi Kurs Merkezleri olarak motivasyonun, her öğrencinin akademik ve mental birikimini maksimum seviyeye çıkarması için yardımcı olduğuna inanıyoruz. Akademik başarıyı artırmak için çocukların sorumluluk duygusunun artırılması gerekiyor. Anne ve babaların, çocuğa yaşına uygun davranması, çocuğun kendisine güvenmesinin sağlanması, okul içi sosyal faaliyetler ve spor ile ders dışı dinlenmenin sağlanması ve öğretmenlerle sürekli iletişimde olunmasının da başarıda önemli rolü olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ONLINE VE YÜZ YÜZE DERS SEÇENEĞİ…

MİL Akademi, online ve yüz yüze gerçekleştirdiği dersler ile modern eğitim sistemini yakından takip ederek uygulamaya koyuyor.. 4-6-8 kişilik interaktif sınıflarda verilen dersler, yıllık akademik takvime göre belirlenirken; öğrenciler aynı zamanda birebir özel ders ve sınırsız soru çözüm saatleri ile akademik açıklarını tamamlayabiliyor.

MİL Akademi Kurs Merkezleri, elde ettiği 15 yıllık deneyim, bilgi birikimi ve Atatürkçü düşünceyi benimseyen çağdaş eğitim anlayışıyla, öğrencilerine eğitim hayatında başarılı olmaları için büyük destek sağlıyor. Aynı zamanda alanında uzman öğretmen kadrosuyla öğrencilerine mutlu ve kalıcı bir öğretim sağlarken; öğrenmeyle olumlu bir bağ kurmayı, planlı ve programlı olmayı ve sınav kaygısıyla başa çıkmayı da öğretiyor.
MİL Akademi Ataşehir Kurs Merkezi’ndeki görüşmemiz sırasında, ders arasında öğrencilerin masa tenisi ve langırt oynamaları, motivasyon konusunun ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı bizlere.

İlgili Haberler