İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Maçka Demokrasi Parkı’nda 19 Mayıs’a özel konser

yazar Ece Gültekin

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yılı Şişli “de coşku ile kutlandı.

19 Mayıs Şişli Belediyesi tarafından çoşku ile kutlandı . Şişli Atatürk Evi Müzesi’nden başlayan yürüyüş Maçka Demokrasi Parkı’nda son buldu .

İçinde Şişli Belediye başkanı Muammer Keskin’nin de bulunduğu kortej ekibi ile yürüyüş Maçka Demokrasi Parkı’nda son buldu . Yürüyüşe genç sporcular ve pek çok vatandaş ellerinde bayraklar ve meşaleler ile eşlik etti.

Maçka Demokrasi Parkı’nda son bulan yürüyüşten sonra günün anlam ve önemine ithafen Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’nin konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından Senfonik Anadolu Rock -Bukalemun’ nun sahne alması ile izleyiciler keyifli dakikalar yaşadı.

“19 MAYIS MİLLETÇE YAZILAN BİR DESTANIN İLK ADIMIDIR”

19 Mayıs’ ın milletçe yazılan bir destanın ilk adımı olduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin , “Ne ayazlar yaşadık, hep o güneşte ısındık , hep o güneşte aydınlandık. O güneşin adı Mustafa Kemal Atatürk . 19 Mayıs Atatürk’ü Anma gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun . 19 Mayıs özgürlüğün adıdır. 19 Mayıs emperyalizme karşı milletçe yazılan bir destanın ilk adımıdır. 19 Mayıs bir milletin azim ve kararıdır. 19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi hem kendi doğum tarihi hem de Türkiye’nin doğum tarihidir. Sevgili gençler bu bayram sizlere armağan . Bu ülke , bu cumhuriyet sizlere emanet. Cumhuriyetin tüm kaleleri , tüm birikimleri yok edilmeye çalışılsa da sizler buna izin vermeyeceksiniz. Elbette izin vermeyeceksiniz çünkü siz Mustafa Kemal’in gençlerisiniz.” dedi.

” GELECEK KAYGISI DUYMADAN YAŞAMAK GENÇLERİN HAKKIDIR

19 Mayıs özel konuşmasını gerçekleştiren Muammer Keskin sözlerine şöyle devam etti : ” Sevgili gençler daha iyi bir yaşam talebinizden ve hayalinizden asla vazgeçmeyin. Bir genç aylarca işsiz kalmamalı, bir genç kalacak yurt bulamadığı için eğitimden vazgeçmemeli, evinin elektriği kesildi diye endişe duymamalı, parası yetmiyor diye tek öğün yemek ile yetinmemeli. Gençlerimizin hakları bunlar değil. Gelecek kaygısı duymadan yaşamak gençlerin hakkıdır . Özgür olmak, mutlu olmak, refah için yaşamak, siz sevgili gençlerimize layıktır.”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasına Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz‘ de katılım sağladı.

İlgili Haberler