İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Maçka Parkı güvende!

yazar Kadir Toprakkaya

Maçka Parkı güvende! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece’den Sarıyer’e kadar uzanacak ve tüneller, bağlantı yolları, köprüler ve kavşaklarla toplam 140 kilometrelik bir alan kaplayacak alternatif bir güzergah yapılması için harekete geçti. Projenin en güzel yanı ise, çevrede hiçbir tahribat bırakmayacak olması. Tünel İstanbul’un kilit noktası Maçka Parkı’nda, bir metrekare bile yeşil alan kaybı yaşanmayacak.

Karayolu Ulaşımı Rahatlayacak

Tünel İstanbul Projesi’nin hayata geçmesiyle, İstanbul’un en büyük sorunlarından biri olan karayolu ulaşımında büyük bir rahatlama yaşanacak. Büyükçekmece’den Sarıyer’e dek tüneller, bağlantı yolları, kavşaklar ve köprüler inşa edilerek günde yaklaşık 150.000 aracın kullanacağı alternatif bir güzergah oluşturulacak. Bir buçuk saatlik yolun on dakikada geçilmesine olanak tanıyacak olan projenin kilit noktasını ise Maçka Parkı oluşturacak.

Tünel Girişi Maçka Parkı’nda

Toplam büyüklüğü 138 bin 971 metrekare olan Maçka Parkı’nın 3.500 metrekarelik bölümünde tünel girişi için geçici bir çalışma yapılacak. Çalışmanın tamamlanmasının ardından ise, 3.500 metrekarelik alanın tamamı eski haline döndürülecek. Bu sayede parktaki yeşil alanın bir metrekaresi bile zarar görmemiş olacak. Alanda bulunan 97 ağaç çalışmalar esnasında farklı noktaya nakledilirken, çalışma sonrasında alana daha fazla sayıda ağaç dikilerek parkın yeşilliği arttırılacak.

İnşaatına başlanacak olan tüneller: Levazım – Armutlu, Armutlu-Cendere Yolu, Cendere Yolu-Ayazağa, Ayazağa-Çayırbaşı, Sarıyer-Kilyos,Kağıthane-Gaziosmanpaşa-Eyüp-İst. Cd., Gop- Eyüp (İst. Cd.) B.Paşa- Esenler -Hal Kav., Bayrampaşa – Esenler, Gürgören Esenler Cincin, Bağcılar – Olimpiyat yolu K. Çekmece, Bahçelievler (Olimpiyat yolu) K.Çekmece, Küçükçekmece Göle geçiş Köprüsülar, Avcılar -Esenyurt- Haramidere, Esenyurt- Tüyap- Büyükçekmece, Silahtarağa Cd.-Gop Cd, Eyüp, Unkapanı Kasımpaşa Sualtı Tüneli, Halkalı-Temapark.

Proje çalışmaları devam eden tüneller:

Harem-Beylerbeyi, Beylerbeyi-Çengelköy, Çengelköy-Küçüksu, Yenisahra – Bostancı, Bostancı-Küçükyalı, Kavacık-Çubuklu, Davutpaşa-Samatya, Unkapanı-Samatya, Merter-Kazlıçeşme, Levazım-Zincirlidere, Ortaköy-Kuruçeşme, Kadıköy-Kuşdili.

Maçka Parkı

İlgili Haberler