İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Maltepe işçileri greve çıkmaya hazırlanıyor

yazar Su Akça

İstanbul, Maltepe Belediyesi işçileri talep ettikleri zam oranı hakkında belediye ile bir anlaşmaya varamazsa bu gece saat 00.01’de greve çıkacak.

“İNSAN ONURUNA YAKIŞAN BİR ZAM İSTİYORUZ”

Belediye önünde emekçilerin hakkını savunmak üzere DİSK’i temsil etmek amacıyla gelen, DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun sizler için şu ana kadarki durumu özetledi:

“1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren toplu sözleşme sürecimize geçtik. Arkadaşlarımız uzun bir süredir 2.800-3.000 TL, yol ve yemek dahil bir ücrete çalışıyorlar. Biz arkadaşlarımızın insanca yaşayacakları bir ücret alma talebindeyiz. Açlık ve yoksulluk sınırı belli. İşveren 5 buçuk aydır bizim tekliflerimizi görmezden geldi. Son dakika bize verdiği teklif aylık net “215” TL zam. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. 5 litrelik yağın 80 lira olduğu; elektrik, su, doğalgaza %35-40 zam gelen bir ortamda bize yapılan teklifi insani ve ahlaki bulmuyoruz. O yüzden de arkadaşlarımızın insan onuruna yakışacak bir ücret ile eşit yaşayabilmeleri için makul bir zam talep ediyoruz. Meclis üyeleriyle, başkan yardımcılarıyla birimleri dolaşarak çalışan arkadaşlarımızı bu sefalet ücretine razı etmeye çalışıyorlar. Bu grev arkadaşlarımızın kendi talebi. Biz temsilcilerimizle şeffaf bir toplu sözleşme görüşmesi yürütüyoruz. Kapalı kapılar arkasında yapmıyoruz. Bütün birimdeki arkadaşları da şeffaf bir şekilde bilgilendiriyoruz. Taleplerimiz karşılandıktan sonra; işimizin başına dönüp işimizi yine geçmişte olduğu gibi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.”

Taleplerinin ne olduğunu sorduğumuzda ise verdikleri cevap gayet makul;

“Türkiye’nin dört bir yanında nüfusuyla, bütçesiyle, çalışan sayısıyla bize eşit olan yerlerde imzalanan örnek toplu sözleşmeler var. Bizim talebimiz de bu sözleşmelerin altında biz sözleşme değil tabi ki…”

İlgili Haberler