İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Muslera rekor için geri sayımda

yazar Kadir Toprakkaya

Galatasaray’da gözler, Uruguaylı kaleci Fernando Muslera’ya çevrildi. Başarılı file bekçisi, 4 maç daha forma giymesi halinde Zoran Simoviç’i geride bırakacak ve Galatasaray’da en çok forma giyen yabancı oyuncu unvanını ele geçirecek.

PREKAZİ VE MONDRAGON 3’ER MAÇ KALA AYRILMIŞTI

Galatasaray’a 1984 yılında transfer olan ve 1990’a dek sarı kırmızılı kulübün formasını terleten Simoviç, 188 kez maça çıkarak kulüp tarihinin en çok forma giyen yabancı oyuncusu olmuştu. Simoviç’in bu rekorunu kırmaya yaklaşan ilk isim Cevad Prekazi olmuş, ancak efsane isim Galatasaray’da 185 kez oynadıktan sonra ayrılmıştı. Rekoru kırmaya yaklaşan ikinci isim ise bir diğer file bekçisi Mondragon oldu. Galatasaray’ın en sevilen kalecilerinden olan Mondragon da, tıpkı Cevad Prekazi gibi 185 maçta görev aldıktan sonra Galatasaray kariyerine nokta koymuştu.

MUSLERA DEVLERİ YAKALADI

Geçtiğimiz hafta oynanan Akhisar Belediyespor maçında 185. kez Galatasaray forması giyen Fernando Muslera, Cevad Prekazi ve Faryd Ali Mondragon’un sayılarını yakalamış oldu. Deneyimli file bekçisi, Galatasaray’la 4 kez daha maça çıkması durumunda Zoran Simoviç’e ait olan rekoru kıracak ve Galatasaray tarihinde en çok maça çıkan yabancı futbolcu olarak tarihe geçecek.

(Haberin kaynağı: www.galatasaray.org)

İlgili Haberler