İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Saint Benoit Fransız Lisesi’nde “Mutluluğun Renkleri” sergisi

yazar Cenay Toprakkaya

Saint Benoit Fransız Lisesi La Galerie’de 05 Ocak 2018 Cuma günü Nazan Pauwels, Sevinç Lüleci ve Yasemin Zanbak koordinatörlüğünde “Mezunlarımız Hazinelerimiz” projesinin ikincisi olan “Mutluluğun Renkleri” karma sergisinin açılışı gerçekleşecek.

Nisan 2016 yılında düzenlenen ve projenin birinci ayağı olan “Mezunlarımız Hazinelerimiz” adlı sergi de yoğun ilgi görmüş ve basında ses getirmişti. Bu kez “Mutluluğun Renkleri” adlı sergide resim, seramik, fotoğraf gibi sanatın farklı alanlarında değerli çalışmalara imza atan, Türkiye’den ve dünyadan 60 kadar sanatçı, eserleriyle yer alacak. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Süleyman Saim Tekcan, Dr. Julianna Illes Major, Prof. Melihat Tüzün, Merih Akoğul, Prof. Dr. Mehmet Ömür, eserleriyle sergide yer alacak sanatçılardan bazıları. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen bu sanatçılar; coşkularını, sevinçlerini, hayallerini, hüzünlerini, kısacası tüm duygularını rengarenk eserlere dökerek, ”Mutluluğun Renkleri” sergisini oluşturacaklar.

NAZAN PAUWELS HAKKINDA…

Saint-Benoit Fransiz Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisligi, Marmara Üniversitesi işletme yönetimi mezunudur. 10 yıldır mücevher tasarımı ve sadekarlığını yapmaktadır. Mücevher tasarımının yanı sıra seramik, resim ve fotoğraf üzerinde değerli taş ve mücevher uygulaması yapmaktadır. Halen yaşadığı Hollanda ve Türkiye’de çeşitli sergilere sergi koordinatörü ve sanatçı olarak katılmaktadır.

SAINT BENOIT FRANSIZ LİSESİ VE LA GALERIE…

Saint Benoit Fransız Lisesi, kurulduğu günden bu yana sanata önem vermiş ve bu doğrultuda 2014 yılında donanımlı bir sergi salonuna kavuşmuştur. Yeni sergi salonu  “La Galerie” adı altında Bedri Baykam, Yusuf Taktak, Mustafa Ata gibi önemli sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapmıştır. En son Ekim 2017 tarihinde La Galerie’de, Erol Makzume koordinatörlüğünde dünya ve Türkiye basınında ses getiren ”Pierre Loti ve Hasan Silüetleri” sergisi gerçekleşmiştir. La Galerie, her yıl dünyadan ve Türkiye’den önemli sanatçıları konuk etmeye devam edecek.

Saint Benoit Fransız Lisesi

İlgili Haberler