İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Şişli’de ‘Yerel Kodlar Global Formlar’ sergisi

yazar Deniz İhsan Taşdelen

Türk resmine dair farklı ve güncel bir kesit sunmayı hedefleyen ve sanat tarihinin usta isimleri ile genç kuşak temsilcilerini bir araya getiren ‘Yerel Kodlar Global Formlar’ sergisi, 9 Şubat- 10 Mart tarihleri arasında, Şişli Belediyesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Şişli Belediyesi’nin Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmesine önemli katkılar sağlayan Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV) iş birliği ile gerçekleştireceği sergi, Türk resminde bugüne kadar üretilmiş ancak gün yüzüne çıkmamış pek çok eseri bir arada görme olanağı sunuyor. Kültürel kimliklerden estetik beğeniye, politik söylemlerden dekoratif işlere kadar geniş bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturan “Yerel Kodlar Global Formlar” sergisi meraklılarını hem düşündürüyor hem de sanat tarihine referansları olan ironik hikayelerle buluşturuyor.

GELENEKSEL DİL KORUNURKEN GÜNÜMÜZE DE UYARLANABİLEN SEÇKİLER…

Sergide; Adnan Çoker, Ahmet Yeşil, Bahri Genç, Balkan Naci İslimyeli, Bedri Baykam, Berna Karaçalı, Beşir Bayar, Bubi, Cevat Demir, Devabil Kara, Devrim Erbil, Erdinç Bakla, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, Figen Batı, Gazi Şensoy, Hüsamettin Koçan, Kadir, Akyol, Mahmut Karatoprak, Maide Bulak, Malik Bulut, Maryam Salahi, Mehmet Güreli, Meltem Karakuyu, Mustafa Özkan, Nejdet Vergili, Nermin Ülker, Nurdan Likos, Orhan Algök, Seyyit Mehmet Buçukoğlu, Serra Mübeccel Gültürk’ün eserleri yer alacak.

Geleneksel dili korurken günümüze de uyarlayabilen seçkilerin yer aldığı serginin açılışı, Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün katılımıyla, 9 Şubat Cuma günü, saat 17.00’de gerçekleşecek.

Şişli

GÖRSEL SANATLAR VAKFI HAKKINDA… 

Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV), 1990 yılında akademisyen sanatçılar tarafından kurulmuş, temel hedefi sanatı daha geniş kitlelere yaymak olan bağımsız bir topluluktur. GÖRSAV bünyesinde yer alan farklı coğrafyalarda, farklı eğitimler almış genç ve orta kuşak sanatçılar, hem gençlere destek olmak hem de sanatı izleyicisi ile buluşturmak adına belli aralıklarla kapsamlı sergiler düzenlemekte ve bu sayede sanat ortamına önemli katkılar sağlamaktadır.

İlgili Haberler