İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Sokakları temiz tutmak için ATMA Derneği göreve hazır

yazar Pınar Baltacı

Türkiye‘nin sokaklarını temiz tutma amacıyla herkese “Atma!” çağrısında bulunan ATMA Derneği büyük bir kampanyayla hayata geçiyor. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Ersoy ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde 10 Ocak Çarşamba günü Raffles İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısı ile hedef ve misyonlarını paylaşan ATMA Derneği, tüm kişi ve kurumlara bu niyete destek verme çağrısında bulunuyor.

Ülkemizin sokaklarını tertemiz yapmak için “Atma!” hareketini başlatan ATMA Derneği, 10 Ocak Çarşamba günü Raffles İstanbul’da gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile göreve başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Ersoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şila Gök, ve yönetim kurulu üyeleri Mine Özmen, Nermin Yurteri, Sema Gürel Sürmeli, Suzan Toplusoy ve Şebnem Eriş’in yanı sıra iş ve cemiyet hayatından isimlerin de katıldığı etkinliğe, derneğe destek veren ilk kurumlardan, Fatih, Şişli, Üsküdar Belediyesi yetkilileri ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan konuk olarak katıldı.

Derneğin yönetim kurulu başkanı Pervin Ersoy, basın toplantısında yaptığı konuşmada tüm Türkiye’ye “Atma!” çağrısında bulundu. Öncelikle “yerlere çöp atmama” farkındalığının oluşturulmasının önemini vurgulayan Ersoy, “İçtiğimiz suyun pet şişesinin ya da yediğimiz çekirdeğin kabuğunun yerlere ait olmadığını hepimiz biliyoruz. O zaman yerlerimizi temizlemekten daha kesin bir çözüme ihtiyacımız var: Yerlere hiçbir şey atmamak. Biz ATMA Derneği olarak temizlemekten daha kolayının atmamak olduğuna dair farkındalık yaratmak, ‘Atma!’ demek için yola çıkıyoruz. Elindeki çöpü yere atan herkese, “Atma!” demeye hazırız. Biliniz ki Türkiye, çöp atılmayan, temiz sokaklarıyla çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

ATMA DERNEĞİ, FATİH, ŞİŞLİ VE ÜSKÜDAR’DAN YOLA ÇIKIYOR

Yerlere çöp atmama farkındalığı yaratmak için göreve başlayan ATMA Derneği, pilot bölge olarak İstanbul’dan yola çıkacak. Bu kapsamda Fatih, Şişli ve Üsküdar Belediyeleri ile iş birliği yaptıklarını ifade eden Pervin Ersoy, “Tüm Türkiye’ye yayılmasını hedeflediğimiz “Atma!” hareketi için ülkemizin en büyük kenti İstanbul’dan başlıyoruz. ATMA Derneği’ne destek veren ilk kurumlardan Fatih, Şişli ve Üsküdar Belediyeleri ile Citroen Türkiye, Raffles İstanbul, Roque, Roman ve Türmak oldu. Bu anlamda ATMA Derneği ve tüm yönetim kurulu üyeleri adına bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanlarımıza ve marka yetkililerine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Derneğimiz ilerleyen dönemde Fatih, Şişli ve Üsküdar’ın yanı sıra ülkemizin tüm şehirlerine de bu kampanyayı taşıyacak. Güzel ülkemizde adım adım bu farkındalığı artırmak için tüm kişi ve kurumları “Atma!” hareketine katılmaya davet ediyorum” dedi. Hedefimiz öncelikle toplumsal farkındalığı artırmak ve temiz sokaklar, şehirler yaratarak uzun vadede Türkiye için tertemiz bir ATMA haritası oluşturmak.

SİNAN AKÇIL’DAN ‘ATMA’ ŞARKISI

Türkiye’nin sokaklarını temiz tutmak için toplumun her kesiminden farkındalık yaratmayı amaçlayan ATMA Derneği’ne bir destek de sanatçı Sinan Akçıl’dan geldi. Derneğin tanıtım çalışmaları için Sinan Akçıl, “Atma” şarkısını yeniden düzenledi.

İlgili Haberler