İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Star Wars Hayranları İkiye Bölündü: “Son Jedi” Kim?

yazar Kadir Toprakkaya

Dünya sinema tarihinin en büyük efsanelerinden Star Wars, heyecan yaratmaya devam ediyor. Serinin 2017 sonunda vizyona girmesi planlanan sekizinci filmi, geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyuruldu. Filmin ismi ise, hayranlar arasında büyük tartışmalara neden oldu.

Star Wars serisinin yeni filmi, “The Last Jedi” (Son Jedi) ismini taşıyor. Tüm dünyada merak konusu olan ise, film isminde belirtilen “Son Jedi”nin kim olduğu.

LUKE SKYWALKER MI, KYLO REN Mİ?

Star Wars hayranlarının önemli bir bölümü, “Son Jedi” ismiyle bahsedilenin, efsane karakter Luke Skywalker olduğu görüşünde birleşiyor. Ancak bu fikre karşı çıkanlar da mevcut. Seriye yedinci film “Güç Uyanıyor”da dahil olan yeni karakter Kylo Ren,  pek çok hayran tarafından “Son Jedi”  adayı olarak gösteriliyor. Film afişinde “Star Wars” yazısının tarihte ilk defa kırmızı hatlarla yazılması, bu görüşteki hayranların en büyük dayanak noktasını oluşturmuş durumda. Üçüncü bir iddia ise, film isminde küçük bir algı oyunu yapıldığı yönünde. Star Wars hayranlarına göre “Jedi” kelimesi, hem tekil hem de çoğul anlamlarını karşılıyor. Yani serinin sekizinci filminin ismi, “Son Jediler” şeklinde de okunabiliyor. Bu durumu gündeme getiren Star Wars hayranları, akla hiç gelmeyen sürprizlerin de yaşanabileceğini öne sürüyorlar.

BİR DEVRİN SONU

Serinin ilk üç filminde Prenses Leia karakterine hayat veren ve son olarak “Star Wars: Güç Uyanıyor” ve “Rouge One” filmlerinde rol alan Carrie Fisher, 2016 yılının son günlerinde hayatını kaybetmişti. Filmin yapımcıları, Fisher’ın yeni filmdeki sahnelerinin çekilmiş olduğunu ve Prenses Leia karakterinin sonraki filmlerde dijital olarak canlandırılmayacağını duyurdular. Bir diğer deyişle “The Last Jedi”, Prenses Leia’nın göründüğü son Star Wars filmi olacak. Bu durum da, hayranlar arasında “bir devrin sonu” olarak nitelendiriliyor.

İlgili Haberler