İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Starcity Outlet’ten müze kültürüne destek

yazar Kadir Toprakkaya

JLL Türkiye tarafından yönetilen Starcity Outlet, Mart ayı boyunca sürdürdüğü “Minyatür Yaşamlar Bebek Evleri” sergisinin ardından Nisan ayına “İstanbul Gravürleri” sergisi ile damgasını vurdu. Kıtaların ve kültürlerin buluşma noktası olan dünya kenti İstanbul’u yeni nesillere geçmişin birikimiyle aktarmayı hedefleyen sergi, 3 Mayıs 2017 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

İstanbul Gravürleri Sergisi, Avrupalı seyyahların kalemlerinin ucundan dökülen eserlerin yer aldığı 27 adet gravürden oluşuyor. Sergi, gravürler üzerinden az bilinen, bilinmeyen veya unutulmuş İstanbul hikâyelerini içinde bulunduğumuz zamana ve mekâna uyarlarken, kentin nasıl değişip dönüştüğünü de belgeliyor ve herkesi tarihe tanıklık etmeye çağırıyor. Seyyahların çizgilerinde saklı İstanbul’u çocuklarımıza ve İstanbullulara tüm dokusuyla tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlayan sergi, Starcity Outlet -1. katta görülebilir.

ÇOCUKLARA ÖZEL SANATI VE EĞLENCESİ BOL ATÖLYELER…

Starcity Outlet’te İstanbul Gravürleri Sergisi ile eşzamanlı olarak düzenlenen çocuk etkinlikleri ise, gravür sanatının yanı sıra İstanbul kentine özgü sanatlar ve oyunlar içeriyor. Katılımcı çocuklar, hafta sonları 13:00 – 18:00 saatleri arasında sergiyi rehber eşliğinde ziyaret etmenin yanı sıra aktivite alanında sanatı ve eğlencesi bol atölyelerden ücretsiz olarak yaralanabiliyor. Katılımcıların tamamen ücretsiz olarak yararlanabileceği Starcity Outlet etkinlik ve sergileri, önümüzdeki aylarda da devam ederek müze kültürüne desteğini sürdürecek.

starcity outlet

İlgili Haberler