İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Tarih Vakfı’nın Yayınladığı İki Yeni Eser Kitapçılarda

yazar Kadir Toprakkaya

Tarih Vakfı Yayınları’ndan çıkan Mardin: Aşiret – Cemaat – Devlet ve iki ciltten oluşan ders kitabı Uygarlıklar Tarihi, raflarda yerini aldı.

MARDİN: AŞİRET – CEMAAT – DEVLET

Mardin: Aşiret – Cemaat – Devlet raştırmasında okurları bir şehrin, etkilediği ve etkilendiği bölgesinin, Mardin’in şaşırtıcı zenginlikteki karşılaşmalarının, asırlık örüntülerinin ve yorulmak bilmez aktörlerinin eksiksiz, uzun bir hikâyesi bekliyor. Bugünün tarihçileri, hikâyeyi okurlara ulaştırmak için Mardin halkıyla bir araya geldiler ve onları dinlediler.

Mardin: Aşiret – Cemaat – Devlet, 16 Temmuz 2019’da 100 TL satış fiyatıyla kitapçılardaki ve online mağazalardaki yerini aldı.

UYGARLIKLAR TARİHİ

Uygarlıklar Tarihi’nin ilk kitabında ise ilk insandan ilk uygarlıklara, Mezopotamya (Sümer, Babil, Asur), Minos (Girit) – Miken – Yunan – Helen, İran (Medler, Persler, Sasaniler), Antik Hint tarihi, Çin, Anadolu (Hitit, Lidya, Frigya, İyon, Urartu, Truva), Roma – Bizans (Hristiyanlığın doğuşu), Doğu Akdeniz (Fenike, İbrani) ve Amerika (Maya, İnka, Aztek) konularında toplam seksen etkinlik yer alıyor. Etkinlerin tamamı öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi; harita, metin ve film okuma ve yorumlama, binlerce yüzlerce yıl öncesiyle bugünkü dünya ve toplumsal yaşam arasında ilişki kurma becerilerini artırmayı hedefliyor.

Aynı amaçlarla hazırlanan Uygarlıklar Tarihi’nin ikinci kitabındaki konular ise şöyle: Kültür ve kent üzerine kavramsal tartışmaların yer aldığı giriş etkinliklerini Bozkır, Göçebe ve Barbarlık Nedir? başlığı altındaki etkinlikler takip ediyor. Toplam 45 etkinliğin yer aldığı ikinci kitapta yer alan konular ise Atlı Göçebe Kültürü, Orta Çağ’da Avrupa, Bizans, İslam Tarihi ve Uygarlığı, Türk İslam Devletleri ve Haçlı Seferleri olarak sıralanıyor. Kitaplarda aynı zamanda Amerika tarihi gibi konular da bulunuyor.

Uygarlıklar Tarihi’nin iki cildi 28 Haziran 2019’da toplam 120 TL satış fiyatıyla kitapçılardaki ve online mağazalardaki yerini aldı.

İlgili Haberler