İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Üzeyir Hacıbeyli Uluslararası Müzik Festivali başladı

yazar Kadir Toprakkaya

Azerbaycan’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üzeyir Hacıbeyli Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 18-26 Eylül tarihleri ​​arasında Bakü’de gerçekleşecek. Azerbaycan ulusal müziğinin ve sanatının dehalarından Üzeyir Hacıbeyli anısına hayata geçirilen festival, sanatçının dehasının bir kutlaması niteliğinde.

İnanılmaz yeteneği ile tanınan Üzeyir Hacıbeyli, dünya müzik mirasına katkıda bulunan bir besteci. İslam dünyasının ilk operası Leyla ile Mecnun’un yazarı olan Hacıbeyli, Azerbaycan Milli Marşı’nı besteleyerek, binlerce insan tarafından hala sevilen bir dizi şaheser yarattı. Onun onuruna her yıl 18 Eylül’de düzenlenen festivalde, sanatçının müziği görkemli bir şölen ile kutlanıyor.

Üzeyir Hacıbeyli Uluslararası Müzik Festivali başladı

ÜLKEDEKİ EN İYİ SAHNELERİ MÜZİSYENLER DEVRALACAK

Bu yıl 14.’sü düzenlenen festivale ABD, Norveç, Fransa, Avusturya, Almanya, Türkiye, Yunanistan, Kazakistan, Bulgaristan, Macaristan, Rusya, Japonya, Güney Kore ve Gürcistan dahil dünyanın dört bir yanından müzisyenler davet edildi. Azerbaycan Ulusal Konservatuarı, Bakü Müzik Akademisi, Azerbaycan Devlet Akademik Filarmoni Salonu, Uluslararası Muğam Merkezi gibi ülkedeki en iyi sahneleri müzisyenler devralacak. Ayrıca festival kapsamında Şuşa, Gence, Berde ve Ağcabadi şehirlerinde de bir dizi etkinlik yapılacak. Festivalin konukları ayrıca çevrimiçi ve çevrimdışı sergilerin, film gösterimlerinin, masterclass’ların, oyunların ve operaların keyfini çıkarabilecek. Ayrıntılı programa buradan ulaşabilirsiniz. Biletler ise https://iticket.az/en/events/uzeyir-hajibeyli-festival adresinden satın alınabilir.

HER bölgesinde çok daha fazlasını sunuyor

Böyle eşsiz bir festivali ziyaret etmek, Azerbaycan’ın ve tüm Doğu dünyasının kültürel mirasına tanıklık etmenin en iyi yollarından biri. Azerbaycan, her bölgesinde çok daha fazlasını sunuyor. Bakü, zengin tarihi ve kültürü, lezzetli ulusal mutfağı ile renkli ve rahat restoranları ile olağanüstü bir şehir. İkinci en büyük şehri Gence, herkesi tarih hakkında daha fazla bilgi edinmeye ve yakınlarda bulunan Göygöl Gölü’ne seyahat etmeye davet ediyor. Ulusal Göygöl Parkı’nda gezginler, eşsiz flora ve faunanın yanı sıra yürüyüşe de çıkabiliyor. Azerbaycan ve yerel turlar hakkında daha fazla bilgi için Azerbaycan.travel web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Azerbaycan Bakü İçeri Şehir

İlgili Haberler