İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Bu Yaz 8 Bin Çocuk Profesyonel Spor Eğitimi Aldı

yazar Kadir Toprakkaya

Kağıthane Belediyesi, 2019 Yaz Spor Okulları’nda eğitim gören çocuk ve gençler için Hasbahçe Stadı’nda sertifika ve madalya töreni düzenledi.

Yaz Spor Okulları’nda eğitim alan Kağıthaneli çocuklar, Hasbahçe Stadı’nda düzenlenen kapanış töreninde bir araya geldi. 4-16 yaş grubu arasındaki çocuklara yaz süresince ücretsiz eğitimler verildi. Yahya Kemal ve Hamidiye Spor Tesisleri’nde, haftanın 6 günü uzman antrenörler tarafından eğitim alan öğrenciler yaz tatilinde doyasıya spor yaptı. 2019 Yaz Spor Okulları kapanış töreninde gerçekleştirilen akrobasi şovu ise nefesleri kesti. Törene Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Yaz Spor Okulları spor eğitimi

22 BRANŞTA 8 BİNE YAKIN ÇOCUK EĞİTİM GÖRDÜ

Okçuluk, Satranç, Voleybol, Buz Pateni, Yüzme, Golf, Basketbol, Futbol, Hentbol, Tekvando, Karate, Güreş, Masa Tenisi, Tenis, Badminton, Jimnastik, Futsal, Atletizm, Boks, Engelli Basketbol, Engelli Yüzme ve Engelli Jimnastik olmak üzere 22 farklı branşta eğitim alan çocukların tüm spor kıyafetleri ve malzemeleri de belediye tarafından karşılandı. Yaz spor okullarında eğitimlerini tamamlayan çocuklar bedenen güç ve sağlık kazanırken; kendini tanıma, konsantrasyon, ekip çalışması, duygu kontrolü, farklı bakış açıları geliştirme, başarıyı hedefleme ve özgüven kazanma gibi yetiler de edindi.

Yaz Spor Okulları spor eğitimi

“ÇOCUKLARIMIZ SOKAKLARDAN ZİYADE SPORLA UĞRAŞTI”

Törene katılarak sporun önemini vurgulayan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Yaz Spor Okulları ile beraber çocuklarımız sokaklardan ziyade sporla uğraştı. Bu sene yaz spor okullarında 8 bine yakın çocuk kayıt yaptırdı. Bu çocuklarımızla birlikte 22 ayrı branşta yaz spor okullarını tamamladık. Çocuklarımız aldıkları spor eğitiminden oldukça memnunlar. Aynı zamanda onların malzeme ve servislerini de hazırladık ve çocuklarımızla birlikte çok güzel bir yaz geçirdik. Spor eğitimlerine kışın yine devam edeceğiz. Çocuklarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Yaz Spor Okulları’nda başarılı olan öğrencilere madalya ve sertifikalarını takdim etti.

İlgili Haberler