İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Yeşilköy Sahil’de temizlik günü

yazar Çağla Özer

20 Mayıs tarihinde Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin önderliğinde birçok üniversite öğrencisiyle beraber Yeşilköy Sahil’de kıyı temizleme etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenciler ve halk, sıfır atık konusunda bilinçlendirildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KOL KOLA

Etkinlik, Kadir Has Üniversitesinde başlayan bir sivil toplum hareketi olan Resif34 tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerin kurmuş olduğu Resif34, denizaltı yaşamı ve temiz su kaynaklarını evrensel ölçüde korumayı vizyon edinen bir öğrenci kuruluşudur. Birçok üniversite ile iş birliği yapılarak tasarlanan etkinlikte Sabancı Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerin öğrenci kulüpleri de yer aldı.

YEŞİLKÖY TERTEMİZ OLDU

Etkinlikte; İBB Halkla İlişkiler, Deniz İşleri Müdürlüğü, İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Gençlik Spor Bakanlığı Bayrampaşa Gençlik Merkezi, Turmepa gibi kurumlar da yer aldı. Etkinlik halktan oldukça ilgi gördü, Yeşilköy yerlileri ile keyifli dakikalar yaşandı. Kısa sürede geniş bir alan çöplerden büyük ölçüde arındırıldı.

İBB’DEN MİNİ SEMİNER

İBB Halkla İlişkiler ekibinin verdiği mini seminerle başlayan etkinlik; kıyı temizliği, yemek molası ve ardından mini konserle sonlandı. Etkinlik sözcüsü Resif34 Yönetim Kurulu ise şu açıklamalarda bulundu: “Denizaltı yaşamı ve temiz su kaynaklarını korunması konusunda farkındalığımızı birlikte arttırmak amacı ile etkinlikler düzenlemeyi ve üniversiteler arasında çevre temizliği ile ilgilenen topluluklar ile sıkı bir dayanışma içindeyiz, bu dayanışmayı sürdürmeyi ve olabildiğince herkesi bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.”

İlgili Haberler