İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Zaferin 100. yılında İDSO’dan İstanbul özel konseri

yazar Ahmet Ayvalıoğlu

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlanışının 100. yılında, 30 Ağustos Salı günü Zafer Bayramı’nda Taksim AKM giriş açık sahnede önünde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu ile MFÖ’nün katılacağı çok özel bir program hazırladı. Saat 21.15’ten itibaren ücretsiz olarak gerçekleşecek konsere tüm İstanbullular davetli.

Bu yıl, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlanışının 100 yılı. Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’unun 100. yılı, bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda her yıl olduğundan daha bir coşkuyla kutlanıyor. Yüzüncü yıl şerefine İDSO da, çok özel bir program ve repertuar hazırladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda AKM (Atatürk Kültür Merkezi) giriş açık sahnede gerçekleşecek özel  konserin anlatıcılığını Volkan Severcan yapıyor.  Konserin ilk bölümünde saat 21.15’te İstanbul Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu, Şef Hasan Niyazi Tura yönetiminde eserler seslendirecek.

Konserin ikinci bölümünde  saat 22.00’den itibaren MFÖ sahne alacak.

30 Ağustos Salı günü AKM giriş açık sahnede ücretsiz olarak gerçekleşecek konsere tüm İstanbullular davetli.

İlgili Haberler