İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile keyifli sömestr tatili

yazar Reha Kadak

Toplumun geleceğine katkı sağlamak hedefiyle “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek, Doğuş ile Gelecek” vizyonu altında sosyal sorumluluk projelerini yürüten Doğuş Grubu’nun 2006 yılında kurduğu Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), büyük ilgi gören “Mozart’ın Sihirli Dünyası” gösterisini yarıyıl tatiline özel sahneliyor. “Mozart’ın Sihirli Dünyası”, klasik müzik seven ve keyifli vakit geçirmek isteyenlerle 27 ve 28 Ocak tarihlerinde Volkswagen Arena’da buluşmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), yarıyıl tatiline giren çocukları eğlenceli bir gösteriyle karşılayacak. Çağdaş çoksesli evrensel müziği çocuklara kendi yaşıtları aracılığıyla sunan DÇSO’nun “Mozart’ın Sihirli Dünyası” gösterisi, yarıyıl tatiline özel olarak sahneleyecek. Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstlendiği ve Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan DÇSO, “Mozart’ın Sihirli Dünyası” ile başta çocuklar olmak üzere 7’den 70’e tüm izleyenlere keyifli bir gösteri sunmaya hazırlanıyor.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası

TÜRK OPERASININ TANINMIŞ SANATÇILARI YER ALIYOR…

Yazar ve yönetmen Murat Göksu’nun yorumuyla oyunlaştırılan Mozart’ın Sihirli Dünyası’nın oyuncuları arasında Türk operasının tanınmış sanatçılarından Ahmet Baykara, Arda Aktar, Görkem Ezgi Yıldırım, Eylem Demirhan Duru ve Mehmet Yılmaz yer alıyor. Medya sponsorluğunu Star TV’nin üstlendiği gösteride Mozart’ın çocukluğunu televizyonların küçük yıldızı Ata Berk Mutlu, Mozart rolünü ise deneyimli oyuncu Serhat Kılıç canlandırıyor. Ünlü besteci Mozart’ın “Sihirli Flüt” operasından yola çıkarak hazırlanan Mozart’ın Sihirli Dünyası, DÇSO’nun yorumuyla 27 ve 28 Ocak tarihlerinde saat 13.00 ve 16.00 saatlerinde Volkswagen Arena’da sahnelenecek.

Doğuş

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER…

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in, Psikolojik Danışmanlığını Dr. Erdal Atabek’in üstlendiği, Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan DÇSO, çocuklara ve gençlere senfonik müziği yaşıtları aracılığıyla sunarak, çok sesli evrensel sanat müziğini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bugüne kadar Türkiye’nin farklı konservatuvarlarında eğitim gören 800’ü aşkın çocuğu bir araya getiren DÇSO, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği 66 konserle yaklaşık 89 bin izleyiciye ulaştı. Bugüne kadar Türkiye’den ve dünyadan pek çok ünlü isme eşlik eden orkestra, çeşitli projelerde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile da aynı sahneyi paylaştı.

Doğuş

ÖDÜLLER…

2017 / Best Business Ödülleri’nde En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ödülü
2017/ MarCom Ödülleri’nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde “Platinum” ödülü
2015 / JCI (Junior Chamber International) tarafından düzenlenen ICSR (International Corporate Social Responsibility) Ödülleri’nde “En iyi Kültür – Sanat Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülü
2013 / Ace Of M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) Ödülleri’nde, “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ödülü

EĞİTMEN KADROSU…

Prof. Rengim Gökmen, Şef ve Genel Müzik Direktörü
Dr. Erdal Atabek, Sosyal ve Psikolojik Danışman
Oğuzhan Kavruk, Yardımcı Şef ve Genel Koordinatör
Tolga Taviş, Yardımcı Şef
Hasan Niyazi Tura, Yardımcı Şef

Doğuş

İlgili Haberler