İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Vatan Partisi, Kadıköy başkan adayını açıkladı

yazar Ahmet Doğan

Yerel seçimlerin yaklaştığı şu dünlerde partiler adaylarını bir bir açıklıyor. Vatan Partisi, Kadıköy başkan adayını açıkladı. Vatan Partisi’nin Kadıköy belediye başkan adayı  Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif alanında uzman Cerrah Opr. Dr. Tuğrul Kihtir.

KADIKÖY’Ü GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partiler, adaylarını bir bir açıklamaya başladılar. Bunlardan biri de Vatan Partisi…. Vatan Partisi’nin İstiklal Caddesi’ndeki genel merkez binasında bugün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Vatanı kucaklayacak, şucu bucu ayrımı yapmayacak, modern, dünya çapında çalışmalara imza atmış bir ismi Kadıköy’ümüze aday olarak belirledik. Opr. Dr. Sayın Tuğrul Kihtir, ABD’de 16 yıl cerrahlık yaptı. Sayın Kirtil, ülke ve dünya ölçeğinde başarıları olan bir isim. Sayın Kirtil aynı zamanda; Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif alanlarında çok önemli bir cerrah. Operatör Doktor Tuğrul Kihtir ile kazanan Kadıköy olacaktır” dedi.

HEM CERRAH HEM TARİHÇİ

Son olarak Perinçek, Kihtir’in estetik cerrahı olmasının yanında tarih araştırmacısı ve yazar da olduğunu vurgulayarak, tıp ve tarih alanında kitapları olduğunu ifade etti.

‘CANLARINI EMANET ETTİKLERİ CERRAHA ÇÖPLERİNİ DE EMANET EDERLER’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ardından basın toplantısında konuşan Kihtir, kendisini tanıtarak Kadıköylülük bilincinin altını özenle çizdi. Hiç Kadıköy’den kopmadığını ifade eden Kihtir, “Güzel Kadıköy’ü daha yaşanabilir, kültür seviyesi daha yüksek ve altyapı sorunları çözülmüş bir bölge olarak Kadıköylüler’in hizmetine sunacağız” dedi. ” Kadıköy’ü Doğu dünyasının feneri yapacağız” ifadesini kullanan Kihtir şunları söyledi: “Yeniden doğuşu, rönesansı tamamlayan bir Kadıköy yaratacağız. İnsan odaklı olacağız. İnsanı öne çıkaracağız. Canlarını emanet ettikleri cerrahlarına çöplerini de emanet etmelerini rica ediyorum Kadıköylü seçmenlerimizden.”

HEKİMLİK BİR İNSAN SANATI

“Hekimlik bir insan sanatı. Siyaset hümanizma gerektiren bir uğraş. Siyaset bir iş haline gelmesi gerekirken maalesef bir meslek haline geldi. Dünyanın çok uzak bölgelerine de gitsem ikematgahımı Fener Yolu’ndan hiç taşımadım. Kadıköy’ün insanları güzel… İnsanları hürmetli. Kadıköy’ün tekrar güzellikler diyarı olmasını arzuluyoruz ve bu yolda da çalışacağız” diyen Opr. Dr. Kihtir, Kadıköy halkının beklenti ve isteklerini de bildiklerini ifade etti. Kihtir, Kadıköy halkının artık aydınlık, güzellik istediğini, inandığı partiler tarafından ortada bırakılmak istemediğini söyledi. Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kihtir, İBB ile ortak çalışma yapacaklarını, kimseyle zıtlaşmadan, ötekileştirmeden çalışacaklarının özenle altını çizdi. Üretimin tüm ülke için şart olduğunu ifade eden Opr. Dr. Kihtir, Kadıköy ile ilgili çok önemli projeleri olduğunu belirtti. Kihtir’in Kadıköy ile ilgili projeleri şunlar:

OPR. DR. TUĞRUL KİHTİR’İN KADIKÖY PROJELERİ

■ Kadıköy’ü Türkiye’nin sanat merkezi yapacağız. Bu kapsamda insanların gideceği atölyeler açacağız. Özgün Kadıköy halı markasını yaratacağız. Bu sayede Kadıköy yaptığı üretimle isterse maddi gelir de elde edecek.

■ İnsan içindeki sanat dünyasını harekete geçireceğiz. Aydın Kadıköyümüze semt kütüphaneleri ve konferans salonları kuracağız.

■ Her okula bir kreş kuracağız.

■ Trafik sorununa çözüm bulacağız. Üretmeye gidip gelirken yolda üretmeden geçiriyoruz. Bunu engellemek için İstanbul’un Avrupa yakasına da ulaşacak şekilde Bostancı-Kadıköy metro hattını İBB’yle ortak çalışarak açacağız.

■ Otopark sorununa çözüm üreteceğiz. Bu amaçla Kadıköy iskelesine ikisi yer altında toplam dört katlı özgün mimari tarzında otopark yapacağız.

■ Kadıköy’ün ve çocuklarımızın güvenliği en önemli ilkemiz. Oyun parklarına bekçi ve güvenlik kamerası uygulaması başlatacağız.

ÜRETEN, ÇAĞDAŞ, SANATLA İÇ İÇE BİR KADIKÖY

Üreten, çağdaş, sanatla iç içe bir Kadıköy oluşturma hedefinde olduklarının altını çizen Kihtir, seçimi kazanacağına inancının tam olduğunu ifade ederek, “Kazanacağıma inanmasam bu seçime girmem” dedi. Kihtir, çok önemli bir seçim boşluğu olduğunu ve bu boşluğu kendisinin dolduracağını, bir zaruriyetten dolayı seçime girdiğini son olarak ifade etti.

TUĞRUL KİHTİR KİMDİR?

1961’de Ankara’da doğdu. 1979’da Robert Koleji’ni, 1985’te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. ABD’de New York Medical College’de cerrahi eğitimini, 1996’da Cleveland Case Western Reserve University’de plastik, estetik ve rekonstrüktif cerrahi eğitimini tamamladı. New York Medical College’da yardımcı doçent ve University of Nort Dakota School of Medicine’de doçent oldu. Tıp alanında 20’nin üstünde yayın ve sunumu, tarih alanında 40’ın üstünde yayın ve sunumu vardır. Tıp alanında iki kitabı, tarih alanında dört kitabı bulunmaktadır. İki çocuk babası Kihtir, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

AHMET DOĞAN/HABERİSTANBUL

İlgili Haberler