İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...


100. Yıl Kadın Dayanışma Platformu’ndan önemli mesajlar

yazar Ahmet Ayvalıoğlu

Kuruculuğunu Kadıköy’ün renkli isimlerinden Ferah Diba Yeğin’in üstlendiği “100. Yıl Kadın Dayanışma Platformu”, ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de “Dayanışma ve Tanıtım Toplantısı” başlığıyla yapılan buluşmada önemli mesajlar verildi.

SEDEF KABAŞ’TAN TÜRKER ERTÜRK’E…

Toplantıya katılanlar arasında, Sedef Kabaş’tan Türker Ertürk’e pek çok isim vardı. Miyase İlknur, Prof. Dr. Meral Sağır Öztoprak, Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz ve İlay Aksoy, yaptıkları konuşmalar ile platformun önemini ve desteklerine değindiler.

ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE KADIN HAKLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ VURGUSU…

Buluşmada bir konuşma yapan 100. Yıl Kadın Dayanışma Platformu Kurucusu Ferah Diba Yeğin, 14 Mayıs seçimlerinin kadınlar için hayati önem taşıdığına vurgu yaparak; “Platformda bir araya gelen her meslek ve siyasi görüşten kadınlar olarak şiddetin önlenmesi ve kadın haklarının güçlendirilmesi için mücadele etmeye kararlıyız” dedi.

“VAR OLUŞ YA DA YOK OLUŞ ARASINDA BİR SEÇİM”

Türkiye’de kadına yönelik baskının, ayrımcılığın, her türlü şiddetin ve kadın cinayetlerinin giderek arttığına da değinen Yeğin; kadın haklarının her geçen gün biraz daha yıprandığı, siyasi partilerin ittifakları için pazarlık konusu edildiği bir ortamda seçime gidildiğini, bu seçimin kadınlar için “var oluş ya da yok oluş arasında bir seçim” olacağına dikkat çekti.

100. Yıl Kadın Dayanışma Platformu
“KADIN GÜCÜMÜZLE MÜCADELEYE KARAR VERDİK”

100. Yıl Kadın Dayanışma Platformu Kurucusu Ferah Diba Yeğin, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kadın haklarını güçlendirmeyi öngören ve parlamentoda milletin vekillerinin onayıyla yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’nin tek bir kişinin tasarrufuyla iptal edilmesi yetmiyormuş gibi, şimdi de anayasal hakkımız olan yaşam hakkı, kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması gibi temel haklarımızı koruyan 6284 Sayılı Kanun, siyasi ittifaklar için pazarlık konusu yapılıyor. Siyaset malzemesi yapılan bu haklarımızı korumak adına kadın gücümüzle mücadeleye karar verdik. Farklı siyasi tercihlerimiz olsa bile kadın olma paydasında birleşip, birlikte güçleneceğiz ve birlikte mücadele edeceğiz.”

Etkinliğin davetlileri arasında Gazeteci Sedef Kabaş, Miyase İlknur, Prof. Dr. Meral Sağır Öztoprak, Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz, İlay Aksoy, Türker Ertürk gibi değerli isimler vardı.
100. Yıl Kadın Dayanışma Platformu
100. Yıl Kadın Dayanışma Platformu’nun buluşmasına ev sahipliği yapan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’e de bir teşekkür plaket verildi. Plaketi, otel yönetimi adına Genel Müdür Göksenin Kürkçü aldı.
100. Yıl Kadın Dayanışma Platformu
Toplantının gerçekleşmesine sponsorluğuyla katkı veren Can Otomotiv’e de bir teşekkür plaketi verildi. Plaketi, Can Otomotiv’i temsilen Ela Yeğin aldı.
100. Yıl Kadın Dayanışma Platformu

İlgili Haberler