İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

110 bin yeni memur alımı

yazar Reha Kadak

Başbakan Binali Yıldırım, 2018 yılında 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirileceğini duyurdu. Yaklaşık 900 bin taşeron işçiyi daimi işçi kadrosuna geçirecek düzenlemeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Yıldırım, 2018 yılındaki memur alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Ayrıca 2018 bütçesi, malum cuma günü Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi ve yeni yıla inşallah yeni bütçemizle girmiş olacağız. 2018’de devletin verdiği hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde ve daha eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için Sağlık Bakanlığımıza 36 bin sağlık personeli alacağız. Milli Eğitim Bakanlığı’na 20 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz ve Adalet Bakanlığı’nda da çeşitli hizmetlerde çalışmak üzere zabıt katibi, infaz koruma memuru gibi 15 bin personeli istihdam edeceğiz. Ayrıca köylerimizin eksik imam ihtiyacını karşılamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na 9 bin 500 kadro vereceğiz. Müezzin, imam ve Kuran öğreticisi olarak buralarda çalışacaklar. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gelecek olursak, her geçen yıl ve her geçen ay yurt sayısını artırıyor Kredi Yurtlar Kurumu. Dolayısıyla, Kredi Yurtlar Kurumu’nun da ihtiyacı olan 10 bin 900 personelin 2018’de işe başlaması için gerekli izinleri almış durumdayız.

Üniversitelerimizde 4 bin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda 2 bin ve üniversite hastanelerinde 7 bin yeni personel alınacak. Böylece bütün kurumlarımızda 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirilecek. Bakanlıklarda, devlet dairelerinde, ‘personel eksikliğinden dolayı işlerin aksaması’ diye bir sorun yaşanmayacak. Hayırlı uğurlu olsun…”

İlgili Haberler