İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

2019 halka sanat ve Kültür Aktörleri Bursu’nun Sahibi Belli Oldu

yazar Kadir Toprakkaya

Her yıl verilen halka sanat ve Kültür Aktörleri Bursu’nun 2019 kazananı iç mimar Mehmetcan Çökük oldu.

halka “örnek oluşturarak öğretmek” vizyonundan hareketle, yaratıcı üretim süreçleriyle ilişkili akademik dallarda eğitim almakta olan ya da bu süreçlerin sonunda hayata yeni atılmış gençleri, desteklemek için bir burs başlatıyor: halka Sanat ve Kültür Aktörleri Bursu.

Bursun 2019 kazananı, Bilkent Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ nden 2017 yılında mezun olan Mehmetcan Çökük oldu. Geçmişte Turrek Fuarcılık’ta (tasarımcı), Headgate Theatre’da (sahne tasarımcısı), Stage 367’de İç Mimar (sahne tasarımcısı) ve İzka İnşaat’ta İç Mimarlık (stajyer) çalışan Çökük, bir süredir halka sanat projesi’nde gönüllü olarak katkılarda bulunuyordu. Ağustos 2019 itibariyle kendisi görsel iletişim tasarımcısı olarak ekipte yer almaya devam etmektedir.

HALKA SANAT VE KÜLTÜR AKTÖRLERİ BURSU

Ülkemizde, akademik eğitim sonrası gençler uygun iş olanakları buldukları, eğitimleri ve ilgi alanlarıyla kimi zaman örtüşen, kimi zaman ise örtüşmeyen işlerde çalışarak profesyonel hayata atılıyorlar. Günümüz şartlarında bu işler, tam zamanlı olduğu kadar free-lance ya da dönemsel de olabiliyor. Yaratıcı alanda yetişmiş yaratıcı insan kaynağının sınırlı olduğu toplumumuzda her kurum alanı zenginleştirmek için kendi ölçeğinde katkı sağlamalıdır.

Bu bilinçle, halka “örnek oluşturarak öğretmek” vizyonundan hareketle, yaratıcı üretim süreçleriyle ilişkili akademik dallarda eğitim almakta olan ya da bu süreçlerin sonunda hayata yeni atılmış gençleri, desteklemek için bir burs başlatıyor: halka Sanat ve Kültür Aktörleri Bursu.

Burs,

  • halka sanat projesi’ne gönüllülük esasıyla katılmış olan kişiler arasından,
  • Sanat, kültür-sanat yönetimi, görsel iletişim tasarımı, mimarlık, edebiyat, çeviri vb. yaratıcı sektörlerden mezun ya da mezuniyet durumunda
  • 30 yaş altında
  • Yan işlerde çalışan ya da yüksek lisans yapan kişileri desteklemek ve kültür-sanat alanında kalmalarını cesaretlendirmek için,
  • Bireysel başvuru usulüyle değil, davet usulüyle, halka sanat projesi tarafından belirlenen 1 adaya, aylık düzende, 1 yılı aşmayacak biçimde verilir.

İlgili Haberler