İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İBB Üniversite Tercihinde Öğrencilerin Yanındaydı

yazar Kadir Toprakkaya

İBB üniversite tercihinde öğrencilerin yanındaydı. YKS’ye giren üniversite adaylarına ücretsiz danışma hizmeti sundu.

12 noktadaki tercih merkezlerine gelen ve 153 Alo Tercih Hattı’nı arayan 31 bin genç, üniversite tercihlerinde İBB’den destek aldı. Mobil ekipler, engelli gençlerin evlerinde tercih yapmalarına destek oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren üniversite adaylarına tercih dönemi boyunca ücretsiz danışma hizmeti sundu. İstanbul’un 12 meydanındaki tercih merkezlerine gelen ve 153 Alo Tercih Hattı’nı arayan 31 bin genç üniversite tercihlerinde İBB’den destek aldı.

19 – 29 Temmuz tarihleri arasında Bakırköy, Şirinevler, Gaziosmanpaşa, Şişli (Cevahir AVM önü), Beylikdüzü, Bağcılar, Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar, Sultanbeyli, Çekmeköy ve Kartal meydanlarında kurulan merkezlere gelen gençler kendileri için en uygun üniversite ve bölüm hakkında Büyükşehir Belediyesi’nden destek aldı. İBB Tercih Danışma Merkezleri, 168 personel ile hizmet verdi.

Meydanlarda İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen Tercih Danışma Merkezlerinin yanı sıra, gençler 153 Tercih Hattı’nı arayarak da bilgi aldı. İstanbul dışında Türkiye’nin farklı şehirlerinden arayan yüzlerce üniversite adayı da bu hizmetten yararlanma imkanı buldu.

İBB, bu dönemde engelli üniversite adaylarını da unutmadı. Engelli gençler için oluşturulan mobil tercih ekibi 153’e başvuruda bulunan öğrencilerin evlerine giderek üniversite tercihlerinin belirlenmesi sağlandı.

Üniversite Tercihi

İlgili Haberler