İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

‘Atatürk’ün fotoğraflarının hikayesi’ sergisi açıldı!

yazar Pınar Baltacı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yıldönümünde, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenle anıldı. Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davetiyle, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde görülecek “Atatürk’ün Fotoğraflarının Hikayesi” sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

ANITA ÇELENKLER KONULDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yıldönümünde, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenle anıldı. Atatürk için düzenlene tören; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, kurumları adına Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmalarıyla başladı.

İstanbul Barosu, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da anıta çelen koydu. Çelenk merasiminin ardından; Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

İlgili Haberler