İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Bâb-ı Âli’nin İzinde Kitabı Okurla Buluştu

yazar Kadir Toprakkaya

Mehmet Şahincileroğlu’nun uzun süredir merakla beklenen kitabı ‘Bâb-ı Âli’nin İzinde’, okurlarla buluştu. Ritim Plus Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap, Türk Basın Tarihi ve Türk Yayıncılık Tarihi’ni anlatıyor.

Gazeteci-Yazar Mehmet Şahincileroğlu’nun yüzlerce belgeyi inceleyerek Türk Basın Tarihi’nin doğduğu yer olan Bâb-ı Âli’yi anlattığı kitabı ‘Bâb-ı Âli’nin İzinde’ çıktı.

Sade bir dille anlatılan inceleme-araştırma türündeki kitap, Ritim Plus Yayınları etiketiyle yayımlanarak raflardaki yerini aldı.

Türk Basın Tarihi ve Türk Yayıncılık Tarihi’ne dair ilklerin kaleme alındığı belgesel tadındaki kitapta birçok bilgi ve belge ilk kez yayımlandı.

360 sayfadan oluşan kitapta 28 gazete, 21 dergi, 13 yayınevi ve 1 dernek anlatılıyor. Yaklaşık 4 yılda yazılan kitapta ayrıca, Sedat Simavi, Necip Fazıl Kısakürek, Abdi İpekçi, Nevzat Yalçıntaş, Mehmet Barlas, Ertuğrul Özkök, İlber Ortaylı gibi Türk Basın Tarihi ve Türk Yayıncılık Tarihi’nde iz bırakan 15 önemli ismin de hayatlarından kesitlerin birçoğunu ilk kez okuyacağınız bilgilerin yer aldığı biyografiler bulunuyor.

Günümüzde çok nadir olarak kullanılan ‘Bâb-ı Âli’ adının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kaleme alınan ‘Bâb-ı Âli’nin İzinde’ kitabı; Kitap Yurdu, Kitap Seç, Odatv Kitap, Kitap Müptelası, Babil Kitap, Emek Kitap gibi internet kitap satış noktalarında ve tüm kitapçılarda satışa çıktı.

İlgili Haberler