İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Bakü yılbaşı kutlamalarına “Soğuk Eller, Sıcak Kalpler” Yeni Yıl Panayırı ile başlıyor

yazar Kadir Toprakkaya

Bakü, yeni yıl kutlamalarına hazırlanıyor ve herkesi rengarenk tatil süslemeleriyle dolu “Soğuk Eller, Sıcak Kalpler” adlı kış yardım panayırına davet ediyor. Bakü şehir merkezindeki Çeşme Meydanı, hediyelik eşya satan tezgahlarla tam bir kış harikalar diyarına dönüşüyor. Hediyelik alışverişinizi tamamladıktan sonra, birçok kafeden birinde ışıklar altında bir fincan sıcak çay ve geleneksel tatlılar ile keyif yapabilirsiniz. Yeni Yıl Panayırı, 15 Ocak 2023 tarihine kadar her gün 11.00-23.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. Fuara giriş ücretsiz.

1 Aralık’ta düzenlenen büyük açılışta misafirler uzun bacaklı yürüyüşçüler, hokkabazlar, sevilen masal ve çizgi film karakterleri, animatörler ve müzisyenler tarafından ağırlandı. Bu yıl konuklar çok sayıda etkinlik ve tema günleri ile şaşıracaklar. Yeni Yıl Panayırı; 64 büyük ve 20 küçük ev, 3 iki katlı restoran, çeşitli tasarım ve temalı alanlardan oluşuyor. Fuarda ziyaretçiler özel hediyelik eşyalar satın alabilir, Doğu ve Batı’nın eşsiz yemeklerini uygun fiyata tadabilir, temalı alanları ziyaret edebilir ve sıcak içeceklerle ısınabilirler. Her yaştan misafir, çeşitli oyunlar oynamanın keyfini çıkarabilir, eşsiz fotoğraflar çekebilir ve sevdikleriyle birlikte yeni yılın gerçek atmosferine dalabilirler. Panayırda ilk kez bir korku odası ve 4D sinema  da yer alıyor.

BAKÜ KIŞ MASALI

Bu özel panayır çok özel ve halk arasında “Bakü Kış Masalı” olarak da biliniyor. Bunun nedeni sadece benzersiz yeni yıl konsepti değil, aynı zamanda panayırın amacında da yatıyor. “Soğuk Eller, Sıcak Kalpler”, Azerbaycan’ın her yerinden onlarca aileye umut veriyor. Yeni Yıl Panayırı ‘nda toplanan bağışlar sayesinde Azerbaycan’ın farklı yerlerinde çeşitli ciddi hastalıklardan muzdarip olan çocuklar, iyileşme şansı buluyor.

Yeni Yıl Panayırı
Yeni Yıl Panayırı; 64 büyük ve 20 küçük ev, 3 iki katlı restoran, çeşitli tasarım ve temalı alanlardan oluşuyor. Fuarda ziyaretçiler özel hediyelik eşyalar satın alabilir, Doğu ve Batı’nın eşsiz yemeklerini uygun fiyata tadabilir, temalı alanları ziyaret edebilir ve sıcak içeceklerle ısınabilirler.

İlgili Haberler