İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Engelli sokak hayvanları için yatakhane açılıyor

yazar Zeynep Ulukut

Yaşam Hakkına Saygı Derneği sokak hayvanları için yeni bir proje başlattı. Bir dernek tarafından ilk defa hayata geçirilen “Bİ LOKMA HAYAT” projesinde felçli hayvanlar için bir yatakhane kurulacak. West Falafel Şirketi ve Yaşam Hakkına Saygı Derneği (YHS) ‘nin birlikte çalıştığı kampanyada felçli hayvanların kışı sıcak bir ortamda, kendilerine özel karyolarda geçirmeleri sağlanacak.

“ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZIN SOKAKTA YAŞAMA ŞANSI SIFIR”

Himayeleri altındaki sokak hayvanlarının yeme, aşı, kısırlaştırma gibi bütün bakımlarını üstlenen YHS’nin Kurucu Başkanı Özgün Öztürk, “Engelli canların sokakta yaşamaları mümkün değil. Sokak hayvanlarının bakımında ülkemizde hiçbir kurum üstüne düşeni tam anlamıyla yerine getirmiyor. Her gün sokak hayvanlarına yönelik şiddetle karşılaşıyoruz, 5199 sayılı yasa yetersiz ve maalesef engelli çocuklarımız ise bu şiddete karşı en korumasız olanları, kendi başlarına sokaklarda yaşama şansları sıfır. Bu nedenle himayemizde bakımını üstlendiğimiz 100’den fazla çocuğumuz var.” ifadesinde bulundu.

Proje süresince 3 ay boyunca satın alınacak West Falafel’in gelirinin bir kısmının YHS’ye aktarılması planlandı. West Falafel, hem tüketicileri hem hayvan severleri hem de gıda sektörünün önde gelen şeflerini destek vermeye çağırdı.

Yaşam Hakkına Saygı Derneği; insan dışındaki diğer canlılara sahip çıkmak amacıyla, 2006 yılında Özgün Öztürk tarafından bir web sitesi – platform olarak kuruldu. “1 kap su, 1 kap mama” kampanyasının da Türkiye’de başlatan dernek olan, bugüne kadar bir sürü projeye imza attı. Türkiye’nin ilk imza kampanyası sitesini açıp. “Sessiz kalma, suça ortak olma” sloganıyla 400’den fazla hayvana şiddet, yaşam hakkı ihlali olayında 500.000’den fazla imza topladı. Dünyanın tek hayvanlar partisi olan Hollanda Hayvanlar Partisi ile işbirliği yaptı, partinin Deniz Gerçeği (Sea, the truth) ve Et Gerçeği (Meat, the truth) belgesellerini Türkçe çevirisinin, seslendirmelerinin yapılmasını ve Türkiye gösterimlerini gerçekleşmesini sağladı.

İlgili Haberler