İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Galataport Projesi uluslararası arenada

yazar Ahmet Doğan

Doğuş Grubu’nun Bilgili Holding ortaklığı ile yürüttüğü Galataport Projesi, perakende ve yatırım sektörünün dünya çapındaki en önemli fuarları arasında gösterilen MAPIC 2018’e Türkiye’den katılan tek yatırımcı oldu. Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in gerek bölgesel gerekse de makroekonomik açıdan Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Galataport Projesi, perakende ve gayrimenkul alanında dünya çapındaki en önemli fuarlar arasında gösterilen MAPIC 2018’de ilk kez yer aldı. Galataport Projesi, 14-16 Kasım tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MAPIC 2018’e Türkiye’den katılan tek yatırımcı oldu. 80 ülkeden 9000’e yakın katılımcı ve 2000’in üzerinde markayı ağırlayan fuarda Galataport Projesi’nin konsept detayları paylaşıldı. Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Erdem Tavas, dünyaca ünlü marka ve geliştiricilerin bulunduğu “Retail, A Booster for Tourism” oturumunun konuşmacıları arasında yer aldı.

ÜLKE TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK BİR YATIRIM

Fuar kapsamında Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. Yönetimi adına konuşan Erdem Tavas, Galataport’un bir gayrimenkul projesinin ötesinde olduğunun altını çizerek şu bilgileri aktardı: “Galataport; içerisinde barındırdığı kruvaziyer limanı, sahasında bulunan müzeler ve yeni geliştirilecek alışveriş, yeme-içme birimleri ve ofis alanları ile dünyanın önde gelen lüks otel zincirlerinden birinin yer alacağı, sadece Türkiye ekonomisine değil ülke turizmine de önemli katkıları olacak bir yatırım. Şehrin yeni kültür-sanat ve tasarım merkezi olacak projeyi, sektörün en önemli fuarlarından biri olan MAPIC’te ilk defa tanıtıyor olmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduk. Fuarda, hem İstanbul’u hem de projemizi tanıtma fırsatı bulurken, birçok yerli ve yabancı marka ile de konsept ve planlamalarımızı paylaştık. Galataport, yaptığımız görüşmelerde büyük ilgi gördü.”

GALATAPORT 

Doğuş Grubu’nun Özelleştirme İdaresi tarafından 16 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Limanı İhalesi’ni 702 milyon USD teklifle kazanmasının ardından Grup Ocak 2014’te Bilgili Holding’e bağlı BLG Capital ile ortaklık gerçekleştirdi ve bu ortaklıkla alanın geliştirme ve işletmesinden sorumlu Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. kuruldu. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. ile yapılan devir sözleşmesini takiben Şubat 2014’te liman sahası bu şirket tarafından devralındı ve faaliyetlere başlandı. Şirketin unvanı, Şubat 2018 itibariyle Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. olarak değiştirildi. Projenin iki temel hedefi, İstanbul’u kruvaziyer turizminde hak ettiği noktaya taşırken aynı zamanda şehrin bu eşsiz sahil şeridini halkın kullanımına açmak. Sahasında barındırdığı İstanbul Modern ve Mimar Sinan Üniversitesi Resim Heykel Müzesi ile çağdaş sanatın Türkiye’deki en iyi örneklerine ev sahipliği yapan Galataport Projesi, tamamlanmasının ardından İstanbul’un kültür-sanat ve tasarımla yeni buluşma noktası olacak. Proje sahası içerisindeki meydanlar ve tüm açık alanlar da açık hava sergi ve enstalasyon sahaları olarak kullanılacak. Toplam yatırım tutarının yaklaşık 1.5 Milyar Euro olduğu Galataport’un en yoğun döneminde, inşaat yüklenicilerindeki işçiler ile birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı öngörülüyor. Liman sahasının nihai hali ile hayata geçmesinin ardından ise planlama kapsamında bulunan kruvaziyer terminalinin, yerel ve dünya lezzetlerini sunan kafelerin ve restoranların, ulusal ve uluslararası birçok markaya ev sahipliği yapacak mağazaların, The Peninsula İstanbul’un ve yüksek kapasitedeki otoparkın açılmasıyla birlikte, Galataport’un yaklaşık 4 bin 500 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

HABERİSTANBUL

İlgili Haberler