İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Ihlamur Festivali’nde dostluk ve barış ıhlamuru kaynatıldı

yazar Duygu Kuyumcu

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Ataşehir Ihlamur Festivali başladı. Ataşehir’in betonarme yapısı, gökdelen ve plazaların aralarında yetişen ıhlamur ağaçları, ilçedeki dostluğu pekiştirdi. Sokağa çıkan Ataşehirliler, bu yılki festivalde ıhlamurları dostluk ve barış için kaynattıklarını söyledi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, festival ile ilgili yaptığı açıklamada “Planları yapılmış bölgemizin ilçeye dönüşmesinden bu yana bölgemize özellikle ıhlamur ağaçları diktik. Onlar artık, merdiven dayanıp toplanacak ürünlerini veriyor. Kokusu kadar kendisi de bir hayli değerli. Evet, ne kadar tezat oluştursa da gökdelenlerin arasında yemyeşil ağaçlarımızdan bu büyülü sarıhlamur festivaliı ıhlamurları toplayacağız. Onları parklarımızda kurutacağız, kazanda kaynatacağız” dedi.

YEDİ BÖLGEDEN GELEN OTLAR TANITILACAK…

Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi Kamelya Çarşısı önü Amfili Park’ta düzenlenecek festivalde açılacak stantlarda, Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen otlar tanıtılacak. Aynı zamanda festivalde yetişkinlere ve çocuklara yönelik renkli atölyeler, şiir dinletileri, yabancı ülkelerden gelen toplulukların dans gösterileri de katılımcılar tarafından izlenebilecek. Fransa, Küba, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen misafir dans topluluklarının da katılacağı festivalin ilk gününde Yrd. Doç. Uğur Baran Kasırga tarafından “Neo Gastronomi”, ikinci gününde ise Ebru Şinik tarafından “Nefes Alma Teknikleri ve Kokuların Beyine Etkileri” ile Bulgaristan’dan katılan Prof. Desislava Fagradyan tarafından “Ihlamur” konulu söyleşiler düzenlenecek.

HAYAT İKSİRİ…

Ataşehirliler için ıhlamur ağaçları altında keyifli iki gün geçirebilecekleri bir festival hazırladıklarını belirten Başkan İlgezdi, tüm doğa tutkunlarını Ataşehir’de buluşmaya ve ıhlamurun “hayat iksiri” denebilecek eşsiz havasını soluyarak birlikte toplamaya davet etti.

Ihlamur Festivali

ıhlamur festivali

İlgili Haberler