İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İspark’ta temassız ödeme başladı

yazar Zeynep Ulukut

İSPARK otoparklarında nakit ödeme zorunluluğu ortadan kalktı. Kısa süre önce başlayan İstanbulkart ve kredi kartı ile ödemeye bir yenisi daha eklendi. Sürücüler artık temassız ödemeyle de  saniyeler içinde işlem yapabilme imkanına sahip.

NAKİT ÖDEME ZORUNLULUĞU KALKTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da ulaşım sorunlarına ve trafik sıkışıklığına kalıcı ve sürdürülebilir çözüm üretmek amacıyla başlattığı akıllı şehir uygulamaları devam ediyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı otoparklarda özellikle çıkış noktalarında araç kuyruğu oluşmasına sebep olan nakit ödeme zorunluluğu ortadan kaldırılıyor. Temassız ödeme özelliği bulunan kredi kartlarını otopark personellerinde bulunan POS cihazlarına okutarak ücretler ödenebiliyor.

“TEKNOLOJİK YENİLİKLERE GEÇİŞİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Ödeme gişelerindeki yoğunluğu azaltacak bu uygulama için İSPARK Genel Müdürü Derya Atacan, “Ödeme teknolojileri ile dijital sistemlerin sunduğu imkanları işletme alanlarımızda aktif hale getirmeye başladık. Vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmak amacıyla teknolojik yeniliklere geçişi sürdüreceğiz” dedi.

İlgili Haberler