İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Boğazı’nda Antakya lezzetleri

yazar Oğulcan Tatar

İstanbul’da kahvaltı yapılacak en güzel yerlerden biri, kuşkusuz Boğaziçi’nin deniz manzaralı mekanları. Bu mekanlar arasında geniş yeşil bahçesi ve sakinliğiyle en sevdiğim yerlerden birisi de Yalı 77… Burayı sadece kendim kahvaltı etmek istediğimde değil, turlarını düzenlediğim kurumsal şirketlere etkinlik alanı olarak kullanmakta ve birçok farklı organizasyon için uygun bulmaktayım.

Bugün burada olmamın sebebi ise Hatay’ın damak çatlatan Antakya kahvaltısının Yalı 77’de gerçekleşen tanıtımı dolayısıyla idi. Tanıtım, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. UNESCO tarafından Gastronomi Şehirler Ağı’na dahil edilen Antakya’nın kahvaltısı, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasıyla birleşti ve şubat sonuna kadar Yalı 77’de servis edilecek.

MENÜ TAM NOT ALDI

Restoranın İşletmecisi Ebru Koralı ve Executive Chef Saim Eser’in titiz bir çalışma sonrası, çoğunluğu Antakyalı kadın üreticilerden sağlanan ve UNESCO Hatay Gastronomi Evi iş birliği ile oluşturulan menü, davetlilerden tam not aldı. Samandağ biber reçeli, anasonlu külçe, çıtır kabak tatlısı, muhammara ve sıkma Antakya peyniri, kahvaltının en ilgi gören lezzetleri oldu.

Antakya lezzetleri

gastronomi dünyasının etkin isimleri katıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya’nın eşsiz lezzetlerini İstanbul’a taşıyan Ebru Koralı’ya teşekkür etti ve diğer tüm misafirlerle birlikte Hatay’a davet etti. Gastronomi dünyasının ilgisini çeken etkinliğe, basın mensuplarının yanı sıra Leman Kuseyri, Gülay Demirel, Şef Türev Uludağ, Şef Yener Özden, Şef Aydın Demir, Zeynep Kakınç, Ayfer Yavi, Elif Yıldız Harmankaya, Cenk Akın, Prof.K amil Bostan, Doç. İlkay Gök, İpek Aslan gibi Antakya ve İstanbul gastronomi dünyasının etkin isimleri katıldı.

Antakya lezzetleri

İlgili Haberler