İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Busader’den Zeynep Kamil’e anlamlı bağış

yazar Ahmet Ayvalıoğlu

İstanbul Busader Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Zeynep Kamil Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne son derece anlamlı bir bağış ile önemli bir hizmet gerçekleştirdi.

Hijyen konusunun olağanüstü  bir önem taşıdığı hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki mevcut lavoboların baştan aşağı yenilenerek antibakteriyal malzemeler kullanılarak değiştirilmesi sağlandı.

Derneğin bu hizmeti nedeniyle hastane bünyesinde 18 Aralık günü bir teşekkür buluşması düzenlendi. Hastanede gerçekleşen buluşmaya  İstanbul Busader üyeleri ile birlikte Zeynep Kamil Hastanesi Baş Hekimi ve son yıllarda görev yapmış başhekimleri katıldı.

Buluşmada hastanenin yenidoğan bölümü ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Güner Karatekin bölümün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda İstanbull Busader tarafından yapılan bağışın önemine değinen Karatekin, “Yoğun bakım ünitemizde mikropların büyük ölçüde lavobolarda oluşan sıçrama ile  oluştuğu biliniyor. Bunun ilk aşamalarda önlenmesi çok önemliydi ve İstanbul Busader Deerneği’nin sağladığı katkı ile bu durumun önüne geçilmiş olmasını büyük takdirler karşılıyoor ve kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

ESKİ GÜNLERİN ANILARI KONUŞULDU

Buluşmaya katılan ve önceki dönemlerde başhekimlik görevlerinde bulunan Prof. Dr. Umur Kuyumcuoğlu ve Prof. Dr. Özay Oral Zeynep Kamil Hastanesi’nde yaşanan yılları ve o yıllardaki çalışmalarla ilgili bir nostalji yolculuğu yaptılar.

Dr. YASEMİN YAKUT’A PLAKET

Zeynep Kamil Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İlham Şanverdi tarafından İstanbul Busader Derneği Başkanı Dr. Yasemin Yakut’a Zeynep Kamil Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne yaptıkları bağış nedeniyle bir teşekkür plaketi verildi.

AYNI ZAMANDA ÇOK DEĞERLİ BİR OKUL

İstanbul Busader Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Yasemin Yakut ise yaptığı  konuşmada, “Burası aynı zamanda çok değerli bir okuldu benim için. Burada çok şey öğrendim ve bu okulun bir mezunu olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Saygı ve sevginin sonsuz değerli ve önemli olduğu bu okulda ‘Zeynep Kamil Ruhu’ diye bir şey vardı. Bu ruhu bize veren değerli hocalarımızdı. Böyle bir okula küçük bir hizmette bulunabildiyesek ne mutlu bize” dedi.

160 YILLIK BİR HASTANE

Zeynep Kamil Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İlham Şanverdi, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Günümüzden tam 160 yıl önce, 1862 yılında kurulmuş bir hastanenin başhekimi olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada 1994 yılında asistan olarak göreve başlamıştım. Burası Tıp Fakültesi’nin ardından hepimiz için ikinci bir okul oldu.” dedi.

YARDIMSEVERLERE HER DAİM İHTİYACIMIZ VAR

Dr. Yasemin Yakut ile yıllar önce birlikte çalıştıklarını ve kendisinin çok yakın bir dostu olduğunu da dile getiren İlham Şanverdi, “Başhekim olarak göreve başladığımda kendileri bana geldi ve ‘Bu hastane için ne yapabilirim?’ dedi. İşte o anda çok duygulandım ve yardımseverlere çok ihtiyacımız var dedim. Acil olarak yeni doğan çocuk yoğun bakım ünitesinden başlayabiliriz dedim.

Dr. Yasemin Yakut program sonrasında Busader İstanbul üyeleri ile hastamne bahçesinde mini bir gezinti yaparak eski günleri yaşadı.

Buluşma sırasında Zeynek Kamil Hastanesi’nde görev yapmış doktrolardan birinin 1975 yılına ait doğum bölümüne aite doktorarın bulunduğu bir fotoğrafı Başhekimliğe hediye olarak getirmesi buluşmanın duygu yükünü daha da arttırdı.

İlgili Haberler