İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Çocuk Maratonu Orhangazi Şehir Parkı’nda

yazar Kadir Toprakkaya

‘En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru’na sahip İstanbul Çocuk Maratonu 22 Eylül Pazar günü Maltepe Sahil Orhangazi Şehir Parkı’nda binlerce küçük koşucuyu ağırlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından bu yıl 5.si düzenlenecek İstanbul Çocuk Maratonu 22 Eylül’de Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda binlerce çocuğu ağırlayacak. Geçtiğimiz yıl 10.086 çocuğun katılımı ile düzenlenen, ‘En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru’na sahip etkinlikte çocuklar ‘Hoş geldin Şampiyon’ ve ‘Katılmak Kazanmaktır’ sloganları ile karşılanacak.

0-15 yaş arası çocukların aileleri ile katılacakları etkinlikte tüm çocuklar şampiyon olacak. Maraton bilinci ve spor kültürünü aşılamak amacıyla düzenlenen koşularda, katılan her çocuğa şampiyonluk madalyası ve sertifikası verilecek. 5. kez düzenlenecek olan ve her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın tamamen ücretsiz oluğu etkinliğe katılmak isteyenler www.cocukmaratonu.istanbul web sitesi üzerinden online kayıt yapabiliyorlar.

2018 yılında ‘En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru’ kıran etkinlik, 2017 yılında ise İstanbul Çocuk Maratonu ACE of M.I.C.E. tarafından ‘Yılın En İyi Çocuk Etkinliği’ seçilmişti.

İstanbul Çocuk Maratonu

ÇOCUKLAR MARATON HEYECANI YAŞAYACAK

0-3 yaş, 4-5 yaş ve 6-7 yaş grubu çocuklar, 300 metre mesafeli maratonu anne ve babaları ile birlikte, 8-9 yaş, 10-11 yaş, 12-13 yaş grubu çocuklar ise 900 metre mesafeli maratonu kendi başlarına koşarak maraton heyecanı yaşayacaklar. 14-15 yaş grubu çocuklar ise 1500 metre mesafede koşu deneyimi kazanma imkanı bulacak. Ayrıca, Down Sendromlu çocuklar da İstanbul Çocuk Maratonu’nda yer alarak madalya kazanmanın sevincini yaşayacaklar.

KOŞU ve EĞLENCE BİR ARADA

İstanbul Çocuk Maratonu etkinliği festival havasında geçecek. Koşu parkurunun yanı sıra eğlenceli aktiviteler, sahne gösterileri ve oyun alanları da küçük koşucuları bekliyor olacak. Konserler ve etkinliklerle İstanbul Çocuk Maratonu aileleri ile birlikte çocuklara keyifli bir Pazar günü yaşatacak.

İlgili Haberler