İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “2. Gençlik Konseri”

yazar Kadir Toprakkaya

Gönüllü Hizmet Vakfı’nın 1.450 enstrüman bağışı ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “1000 Enstrüman 1000 Umut” projesinin 2. Gençlik Konseri ‘nin başarısı, dillerde dolaşmaya devam ediyor. Geçen hafta Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde büyük bir coşku ile yapılan 2. Gençlik Konseri, aynı zamanda gençler ve aileleri için de büyük bir moral kaynağı oldu.

“Türkiye Yüzyılı’na yakışacak bir gençlik yetişİYOR”

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, eğitimin her anlamda bir sorumluluk olduğuna değinerek yaptığı konuşmada; “1000 Enstrüman 1000 Umut Projesi’nin gurur günündeyiz. Çalışma, 2019 yılında başladı. Hayırsever İnal Aydınoğlu ile farklı boyutlarıyla proje üzerinde çalışıldı. Bugün de sizlerin şahitlik ettiğiniz öğrencilerimizin müzikle, enstrümanla buluşmalarına imkân veren bir projenin gösterisinde hep beraberiz. Eğitim, başlı başına bir sorumluluktur. Türkiye Yüzyılı’na yakışacak bir gençlik yetişmesi için de gelecek inşası için de vazgeçilmez bir unsurdur. Öğrencilerimizin çok yönlü yetişmelerine, yarınlarına en donanımlı şekilde hazırlanmalarına katkı sağlayacak bir yoldur. Eğitim, toplumları dönüştürmek ve geliştirmekte en nitelikli bir yolsa, o yolu disiplinlerarası çok boyutlu, çok farklı etkinliklerle zenginleştirmek gerekiyor” dedi. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ise; “Bu yüzyılda bilim, sanat, teknoloji gibi dünyanın her yerinde olacağız. Biz sizi Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ, AYDINLIĞIN FENERLERİDİR”

Toplamda şimdiye kadar 1.450 öğrencinin enstrüman ve eğitimine ulaştığı, bilim ve sanat merkezlerinin de dahil olduğu “1000 Enstrüman 1000 Umut” projesi, 26 müzik öğretmeni ve 35 okul ile büyüyerek devam edecek. Gönüllü Hizmet Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayırsever İnal Aydınoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Geleceğimiz olan çocuklarımız için elimizden gelenden daha fazlasını yapmalıyız. Çünkü onları, aydınlığın feneri olarak görmek zorundayız. Onur veren İstanbul Valimiz Sayın Davut Gül’e, Bahçelievler Kaymakamı Sayın Dr. Mehmet Boztepe ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Hakan Bahadır’a, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı ile diğer protokol konukları ve velilere, konserin gerçek sahipleri öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.”

Gençlik Konseri

İSTANBUL VALİSİ’NDEN AYDINOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Programa katılan ve büyük bir dikkatle izleyen İstanbul Valisi Davut Gül, İnal Aydınoğlu’na bu dev organizasyonun gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Gençlik Konseri

İlgili Haberler