İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

İstanbul Metrosu Bu Hafta Spor Dolu

yazar Kadir Toprakkaya

İBB’nin Avrupa Spor Haftası kapsamında organize ettiği etkinlikler vatandaşlara hareketli ve eğlenceli anlar yaşatmaya devam ediyor. Her gün iki milyondan fazla yolcu taşıyan İstanbul’un metroları bu hafta spor ve aktivite dolu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015 yılından bu yana kutlanan Avrupa Spor Haftası kapsamında “Metroda Spor Var” organizasyonuyla İstanbulluları metroda sporla karşılıyor. 23 Eylül’de başlayan etkinlikler 30 Eylül’e kadar İstanbulluları gündelik işlerini yaparken daha hareketli olmaları için teşvik etmeye devam edecek.

İstanbul metrosu spor dolu

1 HAFTA DEĞİL 365 GÜN SPOR

İBB, İstanbul halkının daha sağlıklı ve aktif hayat sürerek yaşam kalitelerini artırması için verdiği desteğe eğlenceli aktivitelerle devam ediyor. Bünyesindeki spor tesisleri, park ve sahillerdeki spor aletleri ile yürüyüş ve koşu alanlarıyla sporun herkes için erişilebilir olmasını sağlayan İBB, Avrupa Spor Haftası kapsamında vatandaşların farkındalığını arttıracak etkinlikler organize ediyor. Mobil spor parkuru, bisiklet yarış simülasyonu, mini golf sahası ile spor, hareket ve eğlence dolu aktiviteler ile sürpriz spor etkinlikleri Yenikapı metro istasyonunu ziyaret edenleri bekliyor.

TRAMVAYLA YARIŞTI, KAZANAN SPOR OLDU

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbullular iki zorlu rakibin karşılaştığı yarışa da tanıklık etti. Ödüllü atlet Batuhan Buğra Eruygun ve Tren Sürücüsü Kaan Ayar bitiş çizgisine ilk ulaşan olmak için kıyasıya yarıştı. T1 Bağcılar-Kabataş tramvay hattının Eminönü ve Karaköy istasyonları arasında yapılan yarışta galip gelen Batuhan Buğra Eruygun oldu.Türk Atletizm tarihinde 110 m engelli branşını 14 saniyenin, 60 metre engelli branşını ise 8 saniyenin altında koşabilen ilk Türk sporcu unvanına sahip Eruygun yarışmanın kendisi için farklı bir deneyim olduğunu söyleyerek etkinlikle ilgili şu ifadeleri kullandı:“İstanbullulara spor konusunda farkındalık yaratmak için yola çıktığımız bu yarışta kazanan spor oldu. Tramvayı bilmem ama ben gerçekten sınırlarımı zorladım. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bunun yanı sıra bu farkındalık çalışmamızla Avrupa Birliği’nin elçiler bazında çalışmalarında verdikleri ödüle aday olduk. Önümüzdeki sene Avrupa komisyonundan o ödülü alıp ülkemize getirmek istiyoruz.”

İstanbul metrosu spor dolu

“AMACIMIZ İSTANBUL’U SPORLA NEFES ALIP VEREN ŞEHİR HALİNE GETİRMEK”

Her yaştan İstanbullunun ziyaret ettiği etkinliklere katılan Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, vatandaşlarla sohbet edip etkinlikle ilgili görüşlerini dinledikten sonra İstanbul’u daha çok hareket edilen, daha çok spor yapılan ve sporla nefes alıp veren bir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.İstanbul halkını daha çok hareket ederek sporla iç içe yaşamasını teşvik eden etkinlikler ay sonuna kadar sürecek. Yenikapı metro istasyonunda hafta boyu süren etkinlikler farklı istasyonlarda da sürpriz aktivitelerle devam edecek. Aktivitelerin düzenleneceği istasyonlar şunlar:

  • 26 Eylül Perşembe16: 00-19:00  Ünalan Metro İstasyonu
  • 27 Eylül Perşembe16: 00-19:00  Taksim Metro İstasyonu
  • 28 Eylül Perşembe16: 00-19:00  Altunizade Metro İstasyonu
  • 29 Eylül Perşembe16: 00-19:00  Kadıköy Metro İstasyonu
  • 30 Eylül Perşembe16: 00-19:00  Yenikapı Metro İstasyonu

İlgili Haberler