İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Ön muhasebe programı avantajları nelerdir?

yazar Haber Merkezi

Günümüzde dijitalleşmenin de sağladığı avantajlar ile firmaların diğer pek çok konuda olduğu gibi muhasebe işlemleri de oldukça kolaylaşmıştır. Eskiden tutulan muhasebe defterleri yerini yazılımlara bırakmıştır. Bu yazılımlar bir firmanın muhasebeye dair tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte ürünlerdir.

Ön muhasebe programları; stok takibi, gelir-gider takibi, cari hesap takibi, personel maaşları, hesap ve fatura yönetimi gibi muhasebeye dair birçok işlemi tek bir çatı altından yönetmeye olanak sağlar. Bu nedenle de ön muhasebe programları firmalar tarafından sıklıkla kullanılır.

Ön muhasebe programı ile neler yapılabilir?

Bir işletme ya da kurum için finansal takip son derece önemlidir. Finansal takip firmanın çarklarının doğru çalışması için hayati bir konumdadır. Bu nedenle hata payının olmaması gerektiği söylenebilir. Aynı zamanda hem verilerin doğru işlenmesi hem de aranan bir veriye hızlı bir şekilde ulaşılabilmesi gerekir. Bu işlemler, hem zaman anlamında hem de işleyiş anlamında eskiden çok külfetliyken şimdi ön muhasebe programları sayesinde çok daha kısa bir sürede yapılabilir.

Ön muhasebe programlarından önce şirketler tarafından genellikle defter ya da Excel programı kullanılırdı. Ancak Excel tablolarını yönetmek için hem ekstra bilgiye sahip olmak hem de her tablo için ayrı uğraşmak gerekir. Her ne kadar dijital bir program olsa da yine de uzun sürebilir.

e-defter ön muhasebe

Ayrıca Excel’e girilen verilerin sayısı arttıkça dosya sayısı da doğru orantılı bir şekilde artar. Bu da ekstra bir külfet ortaya çıkarabilir. Bunlara ek olarak bilgisayarın bozulması, çökmesi, belgelerin yanlışlıkla silinmesi gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu gibi olumsuzluklardan etkilenmemek için ön muhasebe programları faydalı olacaktır.

Ön muhasebe programı çalışanların ve yöneticilerin işlerini kolaylaştırmak için hazırlanmıştır. Bu sebeple herkesin rahatlıkla anlayabileceği ve kullanabileceği nitelikleri taşımaktadır. Bilgisayarın kullanıldığı her yerde ön muhasebe programı kullanılabilir. Yetkilendirilen kişiler kendilerine verilen kişisel şifre ile sisteme giriş yaparak verileri görebilir ve takip edebilir.

Programdaki veriler elektronik sistemde depolanacağından herhangi bir kaybolma ya da zarar görme söz konusu olmayacaktır. Bu teknolojisi sayesinde ön muhasebe programlarındaki veriler her daim güven altında olur. Bu da firmalardaki finansal yönetimin muhafaza altında tutulmasına olanak sağlar.

Ön muhasebe programına bilgisayarın ve internetin olduğu her yerden ulaşmak mümkündür. Sadece bilgisayar değil mobil ve tablet cihazlarla da sisteme girmek mümkündür. Mekân fark etmeksizin finansal detayları görmek mümkün olur.

Ön muhasebe programları tasarım anlamında da kullanıcı dostudur. Herkesin rahatlıkla anlayabileceği bir arayüze sahiptir. Ön muhasebe programları, ayrıca, hem zamandan hem iş gücünden tasarruf etmeye yardımcıdır.

İlgili Haberler