İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Salı günü okullar tatil mi?

yazar Kadir Toprakkaya

Salı günü okullar tatil mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminleri tuttu, İstanbul’da kar yağışı başladı. Kar yağışına karşı tedbirler hızla alınırken, İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşlar, Vali Vasip Şahin’den gelecek tatil açıklamasını bekliyor.

ÖNCE KAR, SONRA YAĞMUR

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre dün itibariyle başlayan kar yağışı, İstanbul’un yanısıra Marmara’nın kuzeydoğusunda, Karadeniz’de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da iki gün boyunca etkili olacak. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, kar yağışı kısa süre sonra yağmura döneceği için hayatı olumsuz yönde etkileyecek bir yoğunluk yaşanmayacak. Hava sıcaklığı ise, Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle hafta boyunca hissedilir biçimde düşük seyredecek.

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

İstanbul’da kar yağışının başlamasıyla birlikte, öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşların gözü İstanbul Valisi Vasip Şahin’e çevrildi. Şahin, 13 Şubat 2017 için herhangi bir açıklama yapmazken, Salı günü için de tatil ihtimali çok mümkün görünmüyor. Yağışın günlük hayatı etkileyecek raddeye gelmeyecek olması, okulların tatil edilme ihtimalini de bir hayli düşürüyor.

İlgili Haberler