İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Tarihi Baskal köyü yeniliklerle turistleri karşılamaya hazır

yazar Kadir Toprakkaya

Bakü’den yaklaşık iki buçuk saatlik sürüş mesafesinde yer alan İsmayıllı’nın Baskal köyü, tarihi İpek Yolu üzerinde bulacağınız otantik bir köy. Son zamanlarda Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Turizm Kurulu tarafından restorasyon işlerinin yürütülmekte olduğu bu köyün tarihi mirasının korunması çok büyük önem taşıyor. Burada restore edilmiş hamam ve camileri ziyaret etmenin yanı sıra UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi’nde yer alan ve kadınlar için geleneksel, zarif ipek başörtüsü olan “kelağayı” yapımını bizzat kendi gözlerinizle görebilir ve hatta masterclass’lara katılabilirsiniz.

Baskal köyü

DÜNYA ÇAPINDA BİR SPA MERKEZİ

Buradaki en son yeniliklerden biri de 12 Ağustos tarihinde açılışı yapılan “Basqal Resort & SPA” oteli. Dağlarla ve yemyeşil ormanlarla çevrili bir alanda bulunan otel, 179 oda ve lüks süit, biri kış aylarında ısıtılması mümkün olan açık hava havuzuna sahip 5 adet kır evinden oluşuyor. Burada aynı zamanda hem yerel hem de dünya mutfağından enfes yemeklerin tadını çıkarabilir, diğer taraftan ise çoçuklarınızı tam teşekküllü oyun alanına emanet edip, onların da tatilini renklendirebilirsiniz. “Basqal Resort & SPA” oteli, adından da göründüğü üzere hamam, sauna, masaj odaları vs. gibi hizmetler sunan dünya çapında bir SPA merkezine de sahip.

Baskal köyü

SANATSAL ATMOSFER VE EŞSİZ MİSAFİRPERVERLİK İLE UNUTULMAZ BİR TATİL

Baskal köyünü ziyaret ediyorsanız, buradan arabayla bir saat içinde varabileceğiniz Lahıc köyü de Azerbaycan’ın incilerinden biri. Tarihi 2000 yıl öncesine dayanan köy; bakırcılık, şapka yapımı, deri üretimi, demircilik ve halı dokuma sanatlarıyla tanınıyor. Tarihi ve kültürel bir rezerv olarak işlev gören Lahıc’ın Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolanırken yerel insanların misafirperverliği de sizi büyüleyecektir. Daha aktif tatil peşinde olanlar da yerel rehberlerle doğal yürüyüş rotaları boyunca dağlara çıkabilirler. Yani özetlemek gerekirse, dağ havasını ciğerlerinize soluyacağınız bu iki köy sizi tarihte geri götürürken, sanatsal atmosferi ve eşsiz misafirperverliği ile tatilinizi unutulmaz kılacak.

İlgili Haberler