İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Tiyatro P.A.S., “Bankta İki Kişi” oyunuyla Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu’nda!

yazar Reha Kadak

Murat Batıkan AVCI tarafından kurulan, genel sanat yönetmenliğini Sevtap Çapan’ın yaptığı Tiyatro P.A.S.’ın (Profesyonel Artı Sonsuz) ilk oyunları “Bankta İki Kişi”, tiyatro sezonuna hızlı bir başlangıç yaptı. Oyun, 19 Ocak Cuma günü saat 20.30’da Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu’nda seyircisiyle buluşacak.

Bankta İki Kişi, Ocak ayında üç kere sahne alacak:

* 19 Ocak 2018 / Cuma 20:30 Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu (KUSAT)

* 20 Ocak 2018 / Cumartesi 20:30 NEZİHE MUHİDDİN SAHNESİ

* 24 Ocak 2018 / Çarşamba 20:30 Tiyatro Ak’la Kara

OYUNUN KONUSU…

“Bakta İki Kişi”, bir şehir parkında karşılaşan bir Adam ve bir Kadın ve bu karşılaşmanın sonrasında olanlar hakkındadır. Adam, Kadın’a sürekli yalanlar söyler. Kadın da eksik kalmaz. Gerçeklerle yalanları karıştırırlar. Bu oyun iki kişinin karşılıklı üstünlük göstermek çabasında karşılıklı içtenliğe geçişlerinin hem komik hem de trajik öyküsüdür. Birbirleri hakkında bilmeleri gerekenleri, yani bütün acı gerçekleri öğrendikten sonra, birbirlerine sempati duymaya başlarlar ve belki de bu güne kadar başkasıyla hiç yakın olmadıkları kadar yakınlaşırlar.

BANKTA İKİ KİŞİ…

Yazan: Aleksandr Gelman
Çeviren: Belgi Paksoy
Yöneten: Caner Bilginer
Sahne Tasarımı: Cihan Aşar
Kostüm Tasarımı: Onur Uğurlu
Işık Tasarımı: Zabit Erol
Efekt Tasarım: Fulya Irmak Bilginer
Afiş Tasarımı: Deniz Bulut
Fotoğraf: Fatih Mecit Öztürk
Oyuncular: Sevtap Çapan, Murat Batıkan Avcı
Sanat Yönetmeni: Sevtap Çapan

TİYATRO P.A.S. HAKKINDA…

2017 yılında Murat Batıkan Avcı tarafından kurulan Profesyonel Artı Sonsuz firmasının bir kuruluşudur. Tiyatroların ve genel anlamda sanat anlayışının gittikçe yozlaştığı, gerçek değerinin tam olarak ortaya konamadığı günümüz koşullarında yine de sanata, özellikle sahne sanatlarına rağbet artmaktadır. Sanat herkeste yapabileceği hissi uyandıran, her meslek grubundan insanın el attığı, başarıya ulaşamamasına rağmen sürdürmede inat ettiği aslında herkesin yapamayacağı bir alandır. Tiyatro P.A.S’ın kurucuları olarak bizler, 20 ila 25 senenin üzerinde profesyonel olarak tiyatro sanatıyla uğraşan aktör, aktris, yönetmen, yazar ve tasarımcılarız. Amacımız, tecrübelerimiz ve sanata duyduğumuz sevgimizle temcit pilavı gibi her sene seyircinin önüne sunulan aynı oyun-farklı tiyatrolar skalasının dışına çıkmak, günümüz Türk tiyatrosunun tarihini yazanlardan olmanın bilincinden hareketle oyun seçimleri yapmak, tiyatroyu sevmeyenlere sevdirmek, sevenlere daha çok sevdirmek, farklı olmanın çabasına girmeden farklılık yaratabilmek, özümüzden olana eğilmek, kendi ekolünü yaratamamış Türk tiyatromuzun gelişimi için araştırmalar yapmak, ticari kaygıların görünür ve görünmez tuzaklarına yakalanmaktan sakınarak layığıyla sanat yapmaktır. Tiyatro P.A.S olarak ilk tiyatro sezonumuzda ilk pasımız olan “Bankta İki Kişi” oyunuyla seyircimizle buluşmak, sahne ışığının parıltılı yansımasında birlikte aydınlanmak dileğiyle… (Sevtap Çapan – Genel Sanat Yönetmeni)

Bankta

Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu

İlgili Haberler