İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Tüm Türkiye yasta, Ulu Önderimize Sarıyer’de anma

yazar Haber Merkezi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; vefatının 82. yıldönümünde özlem, hasret ve minnetle anılıyor. Sarıyer’de de protokol ve vatandaşlar, anma programına katılım gösterecek.

Sarıyer Belediyesi basın departmanından yapılan açıklamada, anma programının ayrıntılarına yönelik şu açıklamalar gerçekleştirildi;

Sarıyer Belediyesi, Türk bayrağı dağıtımı da gerçekleştirdi

ATATÜRK, SARIYER’DE ÖZLEMLE ANILACAK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yılında Sarıyer’de düzenlenecek programlarla anılacak. 10 Kasım saat 09.05’te Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda ve Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda iki ayrı tören düzenlenecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk için hazırlanan anma programları öncesinde Sarıyer Belediyesi, ilçede bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına; başta muhtarlıklar, devlet okulları ve Jandarma Karakol Emniyet Müdürlüğü olmak üzere Türk bayrağı ve Atatürk fotoğraflı bayraklar dağıttı. Bunun yanı sarı 10 Kasım anma programları kapsamında “Geleceğe Nefes” sloganı ile Sarıyer’in Garipçe mahallesinde fidan dikimi gerçekleştirilecek.  

PROGRAM BİLGİLERİ:

Tarih: 10 Kasım 2020 / Salı

Yer: Sarıyer Merkez Cumhuriyet Meydanı (Atatürk Anıt Önü – Çelenk Sunma Töreni)

Saat: 08.40

PROGRAM BİLGİLERİ:

Tarih: 11 Kasım 2020 / Çarşamba

Yer: Garipçe Mahallesi

Saat: 11.00

Sarıyer Belediyesi, Türk bayrağı ile birlikte Atatürk posterleri takdim etti

BİTMEYEN YAS, BİTMEYEN ÖZLEM

Fikirleriyle, hedefleriyle, idealleri ve ilkeleriyle hiçbir zaman ölmedi! Çığ gibi büyüyen sevgisi, yüzlerce ülkeyi kıskandırdı! Bir topluma çağ atlattı, yüzbinlerce kilometrekare toprağı kazandırdı, vatan bıraktı!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bugün, başta Türkiye olmak üzere tüm dünya ülkelerinde anılıyor. Kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına milyonlar her 10 Kasım’da bir başka ağlıyor, bir başka yas tutuyor. Özlem, hasret, minnet ve saygının bir arada olduğu 10 Kasım, 82 yıldır takvim yapraklarında yası sembolize ediyor.

TUZLA’DAN KADIKÖY’E, BEŞİKTAŞ’TAN SİLİVRİ’YE İSTANBUL’DA ANMA PROGRAMLARI

Tüm Türkiye ile birlikte İstanbul genelinde 10 Kasım anma programları gerçekleştiriyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları hatırlatmalarının sıkça yapıldığı programlarda Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Belediye gibi protokoller ve STK’lar ile vatandaşların katılımı gerçekleşiyor.

Anadolu Yakası’nda 14, Avrupa Yakası’nda 25 olmak üzere İstanbul’da 39 ilçede saat 09:05’te hayat yine duracak, 1 dakika boyunca sirenler milyonları 1938 yılına götürecek!

İlgili Haberler