İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Avrasya Tüneli ödüle doymuyor

yazar Cenay Toprakkaya

Dünyanın en başarılı mühendislik eserlerinden biri olan Avrasya Tüneli, tünelcilik teknolojisine getirdiği yeniliklerle mühendislik alanında dünyanın en saygın ödüllerini Türkiye’ye getirmeye devam ediyor.

Tünelcilik teknolojisinde çığır açan proje ve uygulamaları ile mühendisliğin Oscar’larını kazanan Avrasya Tüneli’ne, İngiltere’den bir ödül daha geldi.  Tünel, Arup ile birlikte enerji verimliliği ve sürdürülebilirliğini artırmak amacıyla gerçekleştirdiği proje ile New Civil Engineers Dergisi tarafından “Bakım ve Yenileme Metodu” kategorisinde ödüle layık görüldü. Gerçekleştirilen proje ile tünel içi havalandırma sistemlerinin çevresel verimliliğinin artırılması hedeflenirken, mevcut ekipmanların daha iyi performans sağlamaları ve kullanım ömürlerinin uzaması sağlandı.

Avrasya Tüneli

41 KİŞİLİK JÜRİ HEYETİ BELİRLEDİ…

New Civil Engineers Dergisi’nin 41 kişilik jürisi, toplam 14 kategorideki ödüllerin kazananlarını yenilikçi konsept, yatırım getirisi, çevre geliştirme, paydaş memnuniyeti, gelişmiş kullanıcı deneyimi, varlık yönetimi, metodoloji ve teknoloji gibi kriterleri göz önüne alarak belirledi. Londra’da gerçekleştirilen törene katılan Avrasya Tüneli ve Arup yetkilileri, ödülü New Civil Engineer dergisinin editörü Mark Hansford’un elinden aldı.

İlgili Haberler