İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Geyve’nin Organik Ürünleri Fatihlilerle Buluşuyor

yazar Ahmet Ayvalıoğlu

Fatih Belediyesi ile Geyve Belediyesi arasında yapılan anlaşmayla, Sakarya’nın verimli topraklarında tamamen kadın emeği ile üretilen organik ürünler Fatih’te belirlenen noktalarda maliyetine satışa sunulacak.

Sakarya’nın Geyve ilçesinde kadınların ürettiği doğal ürünler, Fatih ve Geyve belediyeleri arasında yapılan anlaşmayla İstanbul’da satılacak. İşbirliği protokolüyle Geyve Belediyesi’nin Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde çalışan 34 kadının ürettiği el yapımı 175 çeşit organik ürün, Fatih Belediyesi Sosyal Tesisleri ile belirlenen noktalarda satışa sunulacak. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’ni yerinde incelediğini ve merkezin gerek kadın istihdamı hem de ortaya çıkardığı ürünlerle bir model oluşturduğunu ifade etti.

FATİHLİ HEMŞEHRİLERİMİZİ ORGANİK ÜRÜNLERLE BULUŞTURACAĞIZ

Buradaki işleyiş ve imalat çalışmalarını takdir ettiklerini belirten Başkan Turan, “Geyve Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, Geyve ürünlerinin Fatihli hemşehrilerimize ulaşması konusunda aramızda mutabakata vardık. İnşallah, sağlıklı koşullarda kaliteli şekilde imal edilen bu organik ürünlerle en kısa sürede Fatihli hemşehrilerimizi buluşturacağız. Belediyemizin sosyal tesislerinin mutfaklarında da bu ürünleri kullanacağız. Ayrıca bugün atılan adımla KARINCA Eğitim birimimizle Geyve Kadın Kooperatifi arasında bir işbirliği köprüsü sağlamış olduk. Kadınlarımız ürettikçe şehrimiz, ülkemiz kazanacak. Umuyorum ki önümüzdeki süreçte, hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

İlgili Haberler