İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

INFLOW ile tüm dünya İstanbul’u konuşacak

yazar Cenay Toprakkaya

Türkiye’de bu yıl ikincisi düzenlenecek INFLOW Global Summit’18 kapsamında 30’dan fazla ülkeden 100’e yakın yabancı influencer İstanbul’a geliyor. Türkiye’de yaklaşık 35 milyon TL’lik bir ekonomi yaratan influencer pazarlamasının gelişmesine katkıda bulunan zirve, diğer yandan turizmin canlandırılmasına da destek olacak. Influencer’lar tarafından yapılacak sosyal medya paylaşımları aracılığıyla tüm dünyada 500 milyon kişiye erişmesi beklenen INFLOW Global Summit’18’in, Türkiye ve İstanbul’un turizm ve tanıtım çalışmalarına yüzde 10 katkıda bulunması öngörülüyor.

INFLOW Global Summit’18,  iş dünyasıyla influencer’ları bir araya getiren B2I toplantıları (birebir yapılacak marka ve influencer görüşmeleri), sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı panel ve keynote’lar, deneyim odaklı aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Zirve, 30’dan fazla ülkeden gelen 100’e yakın yabancı ve 100’den fazla Türk influencer, konuşmacı olarak farklı ülkelerden etkinliğe katılacak sektör profesyonelleriyle birlikte toplamda 200’den fazla influencer’ı İstanbul’da ağırlayacak.

istanbul Emre Gelen

1 MİLYAR DOLARI AŞKIN EKONOMİK DEĞER

Influencer pazarlamasının yarattığı ekonominin dünyada 1 milyar doları geçtiğini,  Türkiye’de ise 35 milyon TL’lik bir pazara ulaştığını belirten INFLOW Summits Kurucu Ortağı Emre Gelen, pazarın gelişiminde INFLOW’un gerçekleştirdiği etkinliklerin önemli bir rol oynadığını kaydetti. Bugün Türkiye’de influencer pazarlamasına yatırım yapan marka sayısının 1.000’i aştığını ifade eden Gelen, sözlerine şöyle devam etti:  “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de influencer pazarlaması alanı hızla büyüyor. Alanında etkin olan bir influencer’ın aylık geliri günümüzde 20 bin TL’yi aşmış durumda. Dolayısıyla bugün gençler arasında en çok özenilen mesleklerin başında influencer olmak geliyor. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle hem bu alandaki çalışmaları doğru şekilde yönlendirmeyi, hem de yeni işbirlikleri yaratılması için platform sağlayarak sektörün büyümesine katkıda bulunmayı planlıyoruz.”

İstanbul

HEDEF 500 MİLYON KİŞİ

INFLOW Summits olarak iki yıl içerisinde Türkiye’de ve dünyada beş farklı destinasyonda on önemli etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Gelen; “INFLOW etkinliklerinde bugüne kadar 533’ü influencer olmak üzere 2 bini aşkın katılımcı yer aldı. Hayata geçirdiğimiz etkinliklere aralarında Türk Hava Yolları, Four Seasons, Qatar Airways gibi dünya markalarının yer aldığı 74 marka katıldı. Toplamda 541 milyon kişiye erişmiş olduk. INFLOW Global Summit’18 ile milyonlarca kişi tarafından takip edilen ve dünyanın birçok farklı bölgesinden gelen 100’e yakın yabancı influencer’ın yerli influencer’lar ve sektör profesyonelleriyle buluşmasını sağlayarak, dünyada 500 milyon kişiye erişmeyi hedefliyoruz” dedi.

ETKİNLİK, İSTANBUL VE ÜLKE BİLİNİRLİĞİNİ YÜZDE 10 ARTIRACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın destekleriyle gerçekleşecek INFLOW Global Summit ’18, dünyanın dört bir yanından gelen influencer’lara İstanbul’u bilinmeyen yönleri ve gözden kaçırılan bölgeleriyle tanıtarak, benzersiz bir İstanbul deneyimi yaşatmayı ve ülke turizmini canlandırmayı amaçlıyor. INFLOW Global Summit’18 devamında, 19 Aralık 2018 tarihinde farklı kitlelere hitap eden 25 yabancı influencer için özel bir İstanbul turu düzenlenecek.

İlgili Haberler